‘İŞTE ORDU İŞTE KOMUTAN’
Sakarya'da bir araya gelen 65 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, hakkında FETÖ soruşturması kapsamında pasaportuna el konulduğu haberi yayımlanan Vali Hüseyin Avni Coş'a destek vermek için Sakarya Valiliği'ne geldi. Vali Coş, Sakarya Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ve İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ile birlikte kendisini ziyarete gelenleri karşıladı. Kalabalık, "İşte ordu, işte komutan" sloganı attı.

‘ŞAİBE BULAŞTIRMAK İÇİN’
Vali Coş, hakkında bu tür haber yapan kişilerin tanınmış isimlere şaibe bulaştırmaya çalıştığınısöyleyerek, “Yaşadığımız acılardan, karşılaştığımız büyük hainliklerden de ders alarak benzer sıkıntılarla karşılaşmamak için gayret sarf edeceğiz. Tanınmış isimlere de şaibe bulaştırmaya kalkışarak sanki Türkiye'de hukuk yok, Türkiye'de demokrasi yok, Türkiye'de terörle mücadele de hukuk dışı sürdürülüyor gibi bir algı oluşturmaya çalışılıyor” dedi.

’17 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ’
“Bunların doğru olmadığını hepimiz biliyoruz ve hukuk gerçekten elinden geldiğince bütün imkanları en iyi şekilde kullanarak kolluk kuvvetlerimizle beraber bütün operasyonlar fevkalade titizlik içinde yürütülüyor” diyen Vali Hüseyin Avni Coş, Sakarya'da FETÖ soruşturması kapsamında bugüne kadar kamudan bin 17 kişinin ihraç edildiğini, bin 800'den fazla kişinin de görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

‘790 KİŞİ TUTUKLANDI’
“İlimizde, özellikle hem FETÖ'ye karşı, hem PKK'ya, DEAŞ'e karşı kapsamlı bir mücadele, polisimizin ve jandarmamızın üstün vazife anlayışı içinde devam edecektir” diyen Vali Hüseyin Avni Coş, “Cumhuriyet Başsavcılığımızın bu çalışmaları sonucunda bugüne kadar 790 kişi tutuklandı ve çok sayıda kişinin soruşturması devam ediyor. Daha yapılacak soruşturmalar var. Hakkında bilgi ve iddialar asılsız olduğu anlaşılan kişiler de oldu, bunlarla ilgili gerekli göreve iade işlemleri yapıldı” ifadelerini kullandı.

‘FETÖ İLE MÜCADELE’
Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın ise, “Mezkur gazete, daha önceki bir manşetinde bu MİT tırlarının içerisindeki malzemenin görüntüsünü vererek algı oluşturmaya çalışmıştı. Bugün de o MİT tırlarını durdurmaya kalkan FETÖ'ye karşı operasyon yapan Sayın Valimize yönelik bir operasyon haberi var. Sayın Valimizin görev yaptığı tüm bölgelerde FETÖ ile etkili mücadele yapmış olduğunun şahidiyiz”dedi.

İDDİA YALANLANMIŞTI
İçişleri Bakanlığınca resmi Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada, iki gün önce ulusal bir gazetede yer alan "valilerin pasaportuna el konulduğu" yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığı duyurulmuştu. Valiler hakkında Devlet Denetleme Kurulundan (DDK) İçişleri Bakanlığına intikal eden bir soruşturma bulunmadığı ve pasaport tahdidinin de söz konusu olmadığı kaydedilmişti. 

 

Editör: Haber Merkezi