Hızırtepe Mahallesi'nde inşaasına devam edilen binaya gelen Balkanlıoğlu'nu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Erhan Çavuş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Uğur Korkmaz ve diğer yetkililer karşıladı. Binada süren çalışmaları inceleyen Balkanlıoğlu, kentin sanayi ve tarım istihdamında Türkiye genelinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
İşçi ve iş veren arasında diyaloğun sağlanması konusunda İş-Kur'un stratejik bir misyon üstlendiğini anlatan Balkanlıoğlu, "Kurumda iş ve meslek danışmanları var. Müracaat edenlerle birebir ilgilenerek insanların yetenek ve kabiliyetlerine göre teşhislerde bulunuyor. Gerektiğinde kurslara yönlendirme yaparak sertifika almalarını sağlayıp daha kolay iş bulmalarına yardımcı oluyorlar. İşin diğer tarafındaki iş verenlerin ihtiyaçları konusunda taleplerini dinleyerek iş arayan işçi ile işvereni buluşturuyorlar." şeklinde konuştu.
İşsizliğin azaltılmasına yönelik çalışmalarda Sakarya'nın Türkiye'de örnek şehirler arasında yer aldığına değinen Vali Balkanlıoğlu, sadece bu yıl 10 bin, toplamda ise 21 bin işsize iş bulunduğunu kaydetti.
Yapılan yeni binayla hizmet kalitesinin çok ilerilere taşınacağını aktaran Balkanlıoğlu, şöyle devam etti: "Binamız, hem çalışanların performansını arttıracak, hem de gelenlerin daha da faydalanmalarını sağlayacak. İnşallah bir aksilik olmazsa 20 gün sonra Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarıeroğlu Sakarya'ya teşrif edecek. Sayın Bakanımız burayı açacak. Hummalı bir çalışma ile burayı açılışa hazır hale getiriyoruz. Hep beraber Sakarya'ya yakışır bir hizmet binasının açılışını yapmanın mutluluğunu yaşayacağız."

Editör: Haber Merkezi