BAĞIMLILIKLA MÜCADELE
Vali Ahmet Hamdi Nayir, uyuşturucu ile mücadelenin daha etkin halde yapılması için kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanması, temel stratejilerin belirlenerek eylem planlarının hazırlanması amacıyla düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Toplantısına başkanlık etti.
Vali Yardımcıları Erdoğan Ülker ve Abdul Rauf Ulusoy, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Yeşilay temsilcileri ile ilgili kurum-kuruluş yetkililerinin katıldığı ve Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ile koruyucu ve önleyici hizmetlere dair çalışmalar değerlendirildi.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Sağlıklı fertlerin oluşmasına, güçlü aile yapısının oluşmasına, dolayısıyla sağlıklı bir toplum oluşmasına engel olan hususların başında bağımlılıkların geldiğini ifade eden Vali Nayir, “Bağımlılıklar hem sağlığımızı hem geleceğimizi tehdit eden önemli olumsuzluklara sahip bir olaydır. Bu konuda yapılacak mücadeleler geniş kapsamlı olduğu gibi, birçok kurumu da yakından ilgilendiren bir mücadeledir. Bu gibi toplantılarla İlimizin genel bir fotoğrafını almak yönünde bir gayretimiz ve çalışmalarımız bugün olduğu gibi, bundan sonra da devam edecek. Bu mücadelenin tek yönlü hiçbir faydası yok, çok yönlü faydası var. Bu konuda istişare edip, hem ferdin hayatını, ailenin huzurunu, toplumun huzurunu hem de aynı zamanda birçok terör örgütünün nemalanmasını engelleyecek bir çalışma içerisinde bulunmuş oluyoruz. Bağımlılıklar ferdin sağlığını, hayatını olumsuz etkiliyor, ailenin huzurunu olumsuz etkiliyor, birçok suça kaynaklık yapıyor, bağımlılık arttıkça hırsızlık, gasp, yağma gibi olaylar da gittikçe artıyor. Birçok terör örgütünün nemalandığı, beslendiği hususlardan bir tanesinin de, bağımlılık yapan maddelerin ticaretinden elde edilen gelir olduğunu biliyoruz.

TALEBİN ENGELLENMESİ İÇİN
İlimiz coğrafi konumu itibariyle bu konuda daha hassas davranılması gereken yerlerden birisidir. Büyük metropollere yakınlığımız, önemli bir ulaşım güzergâhı üzerinde olmamız vesilesiyle arkadaşlarımızın bu konuda büyük gayretlerine ihtiyacımız var. Kolluk birimlerimiz bu bağımlılık yapan maddelerin temini ve dağıtılmasında, yani arz dediğimiz kısmında önemli görevleri ifa ediyorlar, çok önemli operasyonlar yapıp, önemli takipler gerçekleştiriyorlar. Ancak bu yeterli değil, eğer biz talep kısmıyla ilgili üzerimize düşenleri tam olarak yapamazsak, arz kısmında yapılan mücadeleyi de tam olarak yerine getirmemiş oluruz. Bu masa etrafında bulunan birçok arkadaşımız talep kısmının engellenmesi için yoğun bir gayret göstermek durumundalar. Daha iyiye ulaşmak için büyük bir gayret gösterildiğine de inanıyorum.

GENÇLERİN HAYATI
Bu gibi konuların adını ‘Uyuşturucuyla mücadele’ koyarak bir yere varmanın çok mümkün olmadığı kanaatindeyim. Eğer gençliğin hayatını, çocuklarımızın hayatını ümitle, faydalı şeylerle dolduramazsak, farklı bir kapıya yönelip zararlı alışkanlıklara doğru meyil edebiliyorlar. Yapmamız gereken onların hayatını güzel şeylerle doldurmaktır aslında. Eğer biz çocuklarımızı faydalı işlerle, sporla, sanatla, bilimle meşgul edebiliyorsak, toplumsal sorumluluğu da yüklüyorsak, zararlı olan şeylerden ister istemez uzak olacaklardır diye düşünüyorum. Her bir ferdimizin hayatına olumlu şeyleri daha fazla yerleştirebilirsek, biz istesek de istemesek de olumsuzların alanını daraltmış olacağız. Zaten isteğimiz de, olumsuz olan işleri daha da daraltarak ortadan kaldırmak olmalıdır. Dünyanın yaşadığı bu sıkıntıyı onlar kadar olmasa da biz de yaşıyoruz ve bu tehlikeyle yüz yüzeyiz. Küçümsenecek bir tehlike değil, ancak biz olayın daha başında sayılırız. Bağımlılık konusunda diğer Avrupa ülkeleri kadar yaygınlaşmış bir durumda değiliz. Eğer bütün birimler üzerine düşeni hakkıyla yapma gayreti içerisinde olursa, bu konuda alacağımız mesafenin, başarının da onurunu, gururunu hep birlikte paylaşacağız İnşallah” dedi.
Kurul üyelerinin bağımlılıkla mücadele konusunda bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında sunum yaptığı toplantı, katılımcıların görüş ve çözüm önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.
Toplantının sonunda bir grup öğrenci ile bir araya gelerek Bağımlılıkla Mücadele konusunda çektikleri kısa filmi de izleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik ederken, farkındalık oluşturacak olumlu konular üzerine de projeler yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi