Üstün,  Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen çatışmada 6 asker ve 2 korucunun şehit olmasından dolayı büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Terör örgütünün maşa olarak kullanıldığını vurgulayan Üstün, gençlerin bu şekilde karşı karşıya getirildiğini dile getirdi.
Üstün, terörün bir canilik olduğunu vurgulayarak, ''Ramazan ayının en yoğun yaşandığı bu rahmet günlerinde hak aradığını iddia ederek çocukları ölüme ve öldürmeye göndermek caniliktir. İnsan haklarının en yüksek düzeye çıktığı ve artık insan hakları adına her şeyin konuşulduğu bir dönemde ölümü bir yöntem olarak benimsemek ancak başkalarının maşası olan kişilerin müracaat edeceği bir yöntemdir'' diye konuştu.
Yaşanan terör olaylarının genellikle Müslüman ülkelerde meydana geldiğine dikkati çeken Üstün, bunun düşündürücü bir konu olduğunu ifade etti.
''Bu katiller, belli ki birilerinin maşasıdır'' diyen Üstün, ''Bu olayların, sürekli Müslüman ülkelerde olması düşündürücü bir konudur. Bu terör eylemlerini bir kez daha şiddetle ve lanetle kınıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine de baş sağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimiz de var. Onlara da acil şifalar diliyorum'' şeklinde konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi