AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile Sakarya İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar ve SEAH Başhekimi Prof.Dr Osman Nuri Dilek'ten bilgi alan Üstün, uzun uğraşlar sonunda hastanenin yapımına başladıklarını belirterek, ''Modern ve son teknolojiyle donatılmış bir hastane ortaya çıktı. Burada yatacakların şifa bulmasını diliyorum. Bazı kesimlerin tüm engellemesine rağmen bu eser ortaya çıktı. Sakarya'ya sağlık alanında çağ atlatacak eseri görmekten son derece mesut ve bahtiyarız. Resmi olarak doktorlar ve idareciler 10 gün içinde geçecek'' dedi.
Hastanenin tam kapasiteyle devreye girmesinin 2-3 ayı bulabileceğini anlatan Üstün, polikliniklerin 13 Ağustos Pazartesi günü hasta kabulune başlayacağını söyledi.
AK Parti Milletvekili Yavuz ise Sakarya'da son 10 yılda sağlık adına önemli yatırımlar yapıldığına vurgu yaparak, ''10 yıl öncesine kadar SEAH, Sakarya Ağız ve Diş Hastanesi, Yenikent Devlet Hastanemiz ve her ilçede bir hastanemiz yoktu. Tüm bunlar yapılmaya başlandı. Sakarya'da sağlık anlamında yapılanlar çok önemli. Sakarya bunu ve daha fazlasını hak ediyor'' ifadelerini kullandı.
Sağlık İl Müdürü Murat Alemdar da bir ay sonra hastanenin tam anlamıyla hizmete girmiş olacağını bildirdi.
SEAH Başhekimi Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, hastanenin yataklı kısmının 5 katlı ve idari kısmının ise 3 katlı olduğunu belirterek, ''402 yataklı olan hastane ihtiyaca göre kapasitesini 460'a çıkaracak. Hastanedeki yataklar elektrikli olacak. Ayrıca hastane içinde 30 yataklı yenidoğan yoğun bakım servisi kurmak istiyoruz. Gerekli personel desteği olur ise 2-3 ay içinde bu servisi açacağız. Hastanemizde 15 ameliyathane açacağız. Pazartesi poliklinikler açılacak, ondan sonraki hafta klinikler, bayramdan sonra da acil servisini taşıyacağız'' diye konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi