Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, yarıyıl mesajı yayımladı. Kuntoğlu mesajında, “İlimizde tüm eğitim paydaşlarımızın özverili çalışmalarıyla 2016/2017 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Kanaat Dönemi’ni tamamlamış bulunmaktayız. Özverili çalışmalarından dolayı başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimizi ve eğitim yöneticilerimizi tebrik ediyor, sağlık, mutluluk, başarı ve muvaffakiyetler diliyorum.

BERABERLİK RUHU
15 Temmuz 2016 tarihinde milletimizin destansı duruşuyla kazanılan demokrasi zaferi sonrasında 2016/2017 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Kanaat Dönemi’nde yoğun ve yorucu olmakla birlikte oldukça verimli bir süreci öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, eğitim yöneticilerimiz ve eğitim çalışanlarımız ile birlikte yaşadık. Çok şükür ki beraberlik ruhuyla her türlü zorluğun üstesinden geldik. Ülkemizin dirliğini, birliğini bozmak isteyen kirli emelleri, kendi kirlenmişliklerinin içine gömdük. Işıklı yollarda başarılara, iyiliklere, güzelliklere doğru birlikte yürüdük.

ÖĞRENCİLERE MESAJ
“Sevgili öğrenciler, 2016/2017 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Kanaat Dönemi boyunca göstermiş olduğunuz gayret ve başarıların karşılığı olan karne heyecanınıza yürekten katılıyorum. Sizlerin başarısı, milletimizin, ailelerinizin ve öğretmenlerinizin gurur ve mutluluk vesilesidir. Sizleri, değerli öğretmenlerinizin rehberliğinde, güvenilir, öğrenmeye açık, düşünen, okuyan, araştıran, teknolojiyi bilinçli bir şekilde kullanan, planlı ve düzenli çalışan, dirayetli, uyumlu, üreten; ailesine, ülkesine, ümmetine ve insanlığa karşı sorumluluklarının bilincinde; milli, manevi, insani değerleri tam anlamıyla sahiplenmiş görmek bizleri gururlandırmaktadır. Geleceğimiz adına sizlere sonuna kadar güveniyoruz.”

BAŞARI VE BAŞARISIZLIK
“Ders alınmış başarısızlık, başarı demektir. Karnelerinizden gerekli çıkarımları yaparak düzenli bir çalışmayla başarıyı yakalayacağınıza inanıyorum. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Hadis-i Şeriflerinde “Çalışınız. Kendinizi bırakmayınız. Çünkü herkes ne iş için yaratılmışsa, o iş, kendisine kolay hale getirilir.” buyurmaktadır. Muhakkak ki insan için ancak çalışmasının karşılığı vardır.

ÜÇ SİHİRLİ SÖZCÜK
“Üşenme, erteleme, vazgeçme!” Hayatınızı bu üç sihirli sözcük üzerine inşa edin. Başarıya giden yolda, hayallerinizin altın kapısını açacak anahtar, bu üç kelimede saklıdır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Hadis-i Şeriflerinde “Erteleyen, helak olmuştur.” buyurmaktadırlar.
Hz. Ali (r.a) buyuruyor ki: “İlim, mirasın hayırlısıdır. Edep, sanatın hayırlısıdır. İbadet, sermayenin hayırlısıdır. İyi amel, ömrün hayırlısıdır. İyi ahlak, yakın dostun hayırlısıdır. İlim, yardımcıların hayırlısıdır.” Derslerde ortaya koyacağınız başarının değerlenmesi, daha da anlamlı hale gelebilmesi açısından davranışlarınızla ve sözlerinizle örnek teşkil etmelisiniz. Kendinizi, sosyal bir hayatın içinde ilme, kitaplara vermelisiniz. Sürecin sonunda ulaşacağınız nokta en başta sizi olmak üzere ailenizi, öğretmenlerinizi, çevrenizi, herkesi mutlu edecektir.

AİLELERE
Kuntoğlu velilere de seslenerek, “Çocuklarınızın karne notları ister çok çok iyi ister arzu etmediğiniz biçimde olsun asıl olan çocuklarımızın düşünce ve isteklerine değer verip onların karne notlarını, istek, ilgi ve yeteneklerini, hoşgörü, sabır ve sevgi çerçevesinde değerlendirmenizdir. Çocuklarınıza göstereceğiniz yakın ilgi, destek ve güvenin, ardından başarıyı getirdiğini göreceksiniz. Yarıyıl tatilini, çocuklarınızla birlikte daha fazla vakit geçirmek, onlarla daha fazla sohbet etmek ve hayatı daha fazla paylaşmak için bir fırsat olarak değerlendirmelisiniz. “Başarı, bilgi ister. Bilginin de beşte dördü ilgidir.”

ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR
Kuntoğlu, mesajında öğretmenlere hitaben, “Yarınlarımızın umudu çocuklarımızın yetişmesinde ve başarısında en büyük pay ve başarı size aittir. Yeni Türkiye 2023 vizyonuna sizlerle, 2071 vizyonuna yetiştirdiklerinizle ulaşacaktır. Bu sorumluluğun bilincinde, mum misali eriyerek aydınlattığınız Yeni Türkiye yolunda büyük bir özveriyle gerçekleştirdiğiniz çalışmalar dolayısıyla sizlere teşekkür ediyorum.”

TEŞEKKÜR
Açıklamanın son bölümünde Kuntoğlu, “Bu vesileyle, ilimizde eğitim kalitesinin yükselmesi için her türlü desteği veren başta Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş beyefendi olmak üzere, İlçe Kaymakamlarımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan çalışma arkadaşlarıma, İlçe Milli Eğitim Müdürlerime, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri yönetici ve personeline, okullarımızda görev yapan yönetici, öğretmen ve personele, okul aile birliklerimizin değerli başkan ve üyelerine, velilerimize teşekkür ediyor, çocuklarımızın yarıyıl tatilini sağlık, mutluluk, huzur içinde geçirmelerini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

Editör: Haber Merkezi