Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası (SATSO) 7. Meslek Komitesi ‘Isıtma, soğutma ve mekanik tesisatçılar) yemekli istişare toplantısı, üyelerin katılımıyla Best Western Premier Otel’de yapıldı. Sektörün genel sorunları ve meslek komitesinin faaliyetlerinin ele alındığı toplantıya SATSO Başkanı Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş de katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Altuğ, ihracatta yükselmenin yolunun üretmekten geçtiğini vurguladı.

HER KONUYLA İLGİLİ
Başkan Altuğ; “Sakarya’nın nüfusu 1 milyonu aştı. Faal 13 bin üyesiyle ilin en büyük sivil toplum örgütüyüz. Bu büyüklük, görevimizin bize eklediği misyon, bize çok büyük sorumluluk yüklüyor. Sakarya’nın sadece ekonomik değil, konusuyla ilgiliyiz. Aylık meclis toplantılarında sadece ekonomik ve mesleki sorunları konuşmuyoruz. Sakarya hakkında her şeyi konuşuyoruz. Bizim meclisimizin dışında hiçbir yerde böyle net çözüm önerileri konuşulmuyor. Dolayısıyla biz bu pozisyonumuzu sürdüreceğiz” dedi.

ÜRETİM VE İHRACAT
Altuğ; “Ekonomide üst düzeye çıkışta daha verimli olabilmesinin yegane sebebi üretmek ve ürettiğini dünyaya satmaktır. Şehir olarak daha çok büyüyeceğiz. Hem sanayi hem de tarımsal olarak üreteceğiz ve tüm dünyaya ürünlerimizi satacağız. Yaklaşık 350 ihracatçımızla yılda 6 milyar dolar ihracat yapıyoruz. 2023’e kadar ihracatçı sayımızı bine, yıllık ihracat rakamlarını 10 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz üreterek daha çok yukarlara çıkarmaktır. Üretmeden ticaret olmaz.” diye konuştu.

OSB ÇALIŞMALARI
Organize sanayi bölgeleriyle ilgili bilgiler de paylaşan Başkan Altuğ; “2. Organize Sanayi onayını aldık. Doğu Marmara en büyük organize sanayisi olacak. İktisat organize sanayi bölgesi, Sakarya otomotiv organize sanayi bölgesi, yaklaşık 6 bin dönüm arazi üzerinde hali hazırda 400 başvurumuz var. Hem yurt içi hem de yurt dışından birçok yatırımcıyı bu organize sanayi bölgesinde buluşturacağız. Söğütlü’de karma organize sanayi bölgesi onayını aldık. 3 bin 500 dönüm üzerinde yaklaşık 200 firma Sakarya’da üretime devam edecek. Ayrıca Geyve ve Akyazı’da da organize sanayi bölgesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi

Editör: Haber Merkezi