Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip ‘jeotermal ısıtmalı topraksız tarım’ alanında faaliyet gösterecek olan Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nin yapımı devam ediyor. Başkan Ekrem Yüce, Akyazı Kuzuluk’ta yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK
Başkan Yüce Türkiye’de ‘jeotermal ısıtmayla topraksız sera’ alanında ilk olma özelliğini taşıyan projenin yüzde 65’inin tamamlandığını paylaşarak, “Sakarya’yı tarımda, sanayide, turizmde ve her alanda marka şehir yapmak için çıktığımız bu yolda üretmeye, inşa etmeye devam ediyoruz. Burada 27 dönümlük jeotermal topraksız tarım serası yapıyoruz. Seranın örtüsü büyük ölçüde bitti, tahminimizce 10 günlük süre içerisinde %100’ünü bitirmiş olacağız.

KAZANAN VE KAZANDIRAN SAKARYA
Yüce, “Topraksız üretim modeli ile örnek bir seracılık faaliyeti başlıyor. Proje aynı zamanda bölgenin istihdamına katkı sağlayacak. Seramızda geleneksel tarım anlayışımızı modern tarım imkânlarıyla buluşturacak, katma değeri yüksek ürünler elde edeceğiz. Türkiye’de bir ilk olacak jeotermal ısıtmalı topraksız tarım örneklerini gerçekleştireceğiz. Sakarya üretecek şehrimiz kazanacak mottosuyla hareket ediyoruz. Üreten, kazanan ve kazandıran bir Sakarya’yı inşa ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi