Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, önümüzdeki 2023 genel seçimlerinde il teşkilatı olarak yapmış ve yapacak oldukları projeler, seçimlerde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa edip etmeyeceği, Sakarya’nın acil olarak çözülmesi gereken ilk sorununun ne olduğu ile ilgili gazetemiz Haber Müdürü Serkan OK’a açıklamalarda bulundu. Başkan Akar, Sakarya’daki sorunları dile getirirken yerel yönetimlere de çağrı da bulundu. Akar, “Bizim unuttuğumuz bir sorun var, deprem. 99 depreminin üzerinden 23 yıl geçti. Kentsel dönüşümü temin edebilirsek, özellikle depremden hasarlı bir şekilde çıkmış olan mahallelerimizde bu dönüşümü temin edebilirsek hem nüfusun çok farklı uç noktalara dağılmasını engellemiş oluruz hem de eski yerleşimi tekrar ayakta tutmak adına bir girişimde de bulunulmuş oluruz. Burada önceliğin hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme ve depreme hazırlık politikalarına verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

“SEÇİME HAZIR OLACAĞIZ”

Sözlerine başlamadan önce geçen hafta İstanbul’da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Akar, “Ölen vatandaşlarımızın kanı yerde kalmayacaktır. Ülkemiz yaklaşık 7 ay sonra bir genel seçime gidiyor. Bu seçimde Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçilecek. Cumhur İttifakı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığını destekliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 7’ncisini tamamlamış olduğumuz miting serisiyle birlikte sahada varlık göstermeye başladık. Bu mitingler hem teşkilatlar anlamında hem de kamuoyu anlamında bir hareketlilik de kazandırmış durumda. Teşkilatlara düşen görevler oluyor; Sandık heyetlerinin belirlenmesi, oy kullanılacak yerlerde görev alacak arkadaşlarımızın belirlenmesi, mahalle temsilcilerinin belirlenmesi. Özellikle bunlara ağırlık veriyoruz, bunlar da 2 ay içerisinde tamamlanarak, sandık eğitimine başlanacaktır. Yapılacak çalışmalar neticesinde MHP İl Teşkilatı olarak seçimlere hazır olacağız.” dedi.

AKAR İSTİFA EDECEK Mİ?

2023 genel seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa edip etmeyeceğine de değinen Akar, “Bununla ilgili süreç Milliyetçi Hareket Partisi’nde de başlamış durumda. Milletvekili adayı olmak isteyenlerin, 1 Kasım-1 Aralık süre zarfı içerisinde istifa ederek aday adaylığı müracaatlarında bulunmaları gerekiyor. En son gerçekleştirdiğimiz il başkanları toplantısında da bize bu bilgi verildi. Biz de bunu teşkilatlarımıza duyurduk. Aralık ayında boşalan yerlere gerekli kişilerin ataması yapılacak. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Ocak ayında teşkilatlarımız hazır bir şekilde yerlerini alacaktır. Hali hazırda il başkanlığı görevimi devam ettiriyorum. Milletvekilliği adaylık süreciyle alakalı genel merkezden aday olmamıza dair bir yönlendirme olması halinde o yönlendirmeyi biz talimat bilip yerine getireceğiz. Ancak biz şu an görevimizin başındayız. Benim için ilk hedef, milletvekilliğine aday olmaktan ziyade partimizin Sakarya’da genel seçimlere hazır olmasıdır.” şeklinde konuştu.

“5-6 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ”

Cumhur İttifakı olarak 2018 genel seçimlerinde Sakarya’dan 5 milletvekili çıkardıklarını hatırlatan Akar, “AK Parti’nin 4, MHP'nin 1, toplam 5 milletvekili Cumhur İttifakı’nı Sakarya'da temsil ediyordu. Diğer CHP ve İyi Parti'nin birer milletvekili olmak üzere 7’ye tamamlanmıştı. Bizim bu seçimde ön görümüz geri dönüşlerden hareketle Cumhur İttifakı olarak 5-6 milletvekilliğini alacağımız yönünde. Bu sayıda MHP'nin milletvekili sayısının artırabileceğini de ön görüyoruz. Bunun sebebi olarak da Cumhur İttifakı içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin hakkaniyetli, safiyane bir şekilde davasına bağlı ve bunları da net bir şekilde yalpa yapmadan, vatandaşa aktarabilen parti olmasıdır. Vatandaşın, MHP’ye gereken desteği verileceğini umuyoruz. İnşallah AK Parti ile biz Cumhur İttifakı’nı Sakarya'da daha güçlü bir şekilde temsil kabiliyetini arttırarak meclisteki milletvekili sayısına da destek vereceğiz. Destekte vermeliyiz çünkü yeni hükümet sistemiyle bazı anayasal değişiklikler gündeme geliyor. Bu değişikliklerin gerçekleşmesi için milletvekili çoğunluğu gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“UNUTTUĞUMUZ BİR SORUN VAR”

“Vatandaşlarımızla istişare ettiğimiz zaman ilk sorunlarının sağlık ve trafik sorunu olduğunu söylüyor” diyen Başkan Akar, “Vatandaşlarımız haklı. Şehrimiz gelişmekte ve nüfusu artan bir kent. Büyükşehirlerin paralel olarak altyapı trafiğinin olması gerekiyor. Böyle olmadığı zaman ister istemez bir trafik sorunu yaşanıyor. Ama bunun öncesinde sağlık alanında eksikliğimiz var. Yeterli doktor kadrosunda yeterli yatak kapasitesinde veya ilçelerde var olan yatak kapasitelerinin verimli bir şekilde kullanılıp kullanılmadığına bakmak lazım. Ancak bunlar karşımıza çıkan sorunlar. Bir de bizim unuttuğumuz bir sorun var, deprem. 99 depreminin üzerinden 23 yıl geçti. Hatta geçen günlerde AFAD’ın düzenlemiş olduğu etkinlikte depreme hazırlık tatbikatı yapıldı. Bunlar, toplumsal bilincin gerçekleşmesi adına önemli eylemler. Ancak, yerel yönetimler anlamında vatandaşları doğru yönlendirmek, şehirdeki inşaat sektöründe aktif olarak faaliyet gösteren müteahhitlerimizi doğru yönlendirmek gibi bir yükümlülüğümüz de var.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART”

Akar açıklamasının devamında; “Kentsel dönüşümü temin edebilirsek, özellikle depremden hasarlı bir şekilde çıkmış olan mahallelerimizde bu dönüşümü temin edebilirsek hem nüfusun çok farklı uç noktalara dağılmasını engellemiş oluruz hem de eski yerleşimi tekrar ayakta tutmak adına bir girişimde de bulunulmuş oluruz. Bence burada önceliğin hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme ve depreme hazırlık politikalarına verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda gerek büyükşehir gerekse ilçe belediye meclis üyelerimizle birlikte her türlü desteği vermeye alınacak olan kararlarda yapıcı katkılar sağlamaya şimdiden hazırız. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce olmak üzere onun koordinesinde bütün ilçe belediyelerle birlikte ortak geliştirilecek bir akılla depreme hazırlık anlamında gerekli girişimlerin atılacağını umutlu bekliyoruz.” dedi.

CHP’NİN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

CHP’nin sürekli bir erken seçim çağrısı yaptığını söyleyen Akar, “Yaklaşık 3 yıldır dinliyoruz. Sürekli siyasi belirsizliğin yaratılmak istendiği bir ortamla karşı karşıyayız. Bu ortam neticesinde vatandaşlarımıza muhalefet kanadının sunmuş olduğu yegane şey hayat pahalılığı yani enflasyondaki aşırı yükseliş nedeniyle oluşan ekonomik sıkıntı ve mevcut hükümet sisteminden şikayet. Bir önceki sistem olan Parlamenter Sisteme dönme niyetindeler. Bunu ete kemiğe büründürmek adına ortaya koydukları herhangi bir gerekçe olmadığı gibi bu siyasi anlayışın aktörü olacak kişiyi bile henüz belirlemiş değiller. Muhalefetin mihenk taşı ekonomideki kötü ortamdı. Ama bugünden 3-4 ay öncesine baktığımız zaman o zamanki ekonomideki sıkıntıdan bıkmış halle bugünkü sıkıntı ortamı aynı değil. Bazı iyileşmeler var. Özellikle sabit gelirdeki kesimin gelirlerinin artması. Enflasyondaki aşırı yükselişin zayıflaması devam ediyor. Bu yükselişin önümüzdeki aylarda düşeceğini de ön görüyoruz.” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞ BİR KARAR VERMELİ”

Vatandaşın bir karar vereceğini ifade eden Akar, “Biz, Amerika-NATO çizgisinde bir hükümet anlayışı mı istiyoruz yoksa kendi bağımsızlığımız, egemenliğimiz, hak ve menfaatlerimiz çerçevesinde bir hükümet anlayışı mı istiyoruz. Ekonomik sıkıntılar bugün vardır, hayat pahalılığı bugün vardır, bunlar yarın çözülebilir. Ama siyasi anlamda milli hak ve menfaatlerimizi ilgilendiren bazı kazanımlardan feragat edersek, bu yarın telafi edilemez bir noktaya gelebilir. Bu ayrım çok önemli. Bu anlamda vatandaşlarımızın sağduyulu olacaklarına inanıyorum. Türk milleti arif ve necip bir millettir. Vatandaşa sırtını dönmüş bir hükümet yok, tam tersine vatandaşın yanında, piyasayı vatandaşın lehine tekrar dizayn etmeye çalışan bir hükümet var. Vatandaşımızın sadece ekonomik sorunlar nedeniyle oylarını değiştireceğini düşünmüyorum. İllaki kızgın bir kitle vardır, biz onların gönlünü almaya tabiyiz. Alacağız da inşallah. Biz kendi kendimize yeten bir ülke olmak istiyoruz ve bu noktada birçok başarılı işler başardık ve başarmaya da devam ediyoruz. İnşallah daha da çok güzel ilklere imza atmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi