Konut ve yerleşim alanlarının ortasında yer alan işletme gece gündüz ses ve koku problemi yaratıyor. Mahalle sakinleri şikayet etmedikleri merci kalmadığını, belediyenin ise bu konuda hiç bir yaptırım uygulamadığını iddia etti.
İhbar hattımıza konuyla ilgili şikayet metin gönderen bir mahalle sakini, aynı metin ile CİMER ve belediyeye de başvurduğunu belirtti.



Mahalle sakininin şikayet metni şöyle;
“Adapazarı Ulus caddesi no: 77’de bulunan gıda maddeleri üzerine imalat yaptığını bildiğimiz işletmenin çatısında bulunan soğutma grubu fanları 24 saat kesintisiz yüksek gürültüyle çalışmakta olup uzun zamandır bu gürültüye maruz kalmaktayım.

Ayrıca işletmeye mamullerinin sevkiyatı için sık sık soğutma üniteli tır gelmektedir. Tırın yüklenmesi sabah erken saatten gece geç saatlere kadar sürmekte ve yükleme esnasında tırın da soğutucu ünitesi son derece yüksek ses ile çalışmakta olup, işletmenin gürültüsüyle birleştiğinde gürültü seviyesi daha da şiddetlenmektedir.

Bu gürültü, cam ve kapılar kapalı olduğunda dahi evlerimiz içinden hissedilmektedir. Cam, kapı açamıyoruz, uyuyamıyoruz, bahçe ve balkonlarımızda oturamıyoruz.

Adapazarı’nın asırlık yerleşim yerlerinden Karaosman mahallesinin merkezine inşa edilen bu işletmenin gürültüsünden yakınında ikamet eden mahalle sakinleri komşularımız da son derece rahatsız olmaktadır.

Yetkililerden en kısa sürede gerekli tedbirleri alarak gereğinin yapılmasını arz ederim. ''

Yaşanan gelişmeler sonrasından zaten kısıtlamalardan dolayı evlerine kapanan mahalle sakinleri yetkili mercilerden yardım bekliyor.

Editör: Haber Merkezi