Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, AA muhabirine kürek ve kano branşlarındaki sporcuların yarışmalarda aynı parkurları kullandığını belirterek, olimpiyatlarda çok sayıda madalya getiren bu branşların, Türkiye'de olimpik bir parkura sahip olmadığını söyledi. Kürek ve Kano Federasyonu olarak parkur konusunda çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Mengütay, ''Mollaköy'de 2 bin 200 metre uzunluğunda kürek ve kano olimpik yarış parkurunun bitirilmesine yönelik çalışmalar hızlandı. Sakarya'da bu parkuru bitirebilirsek dünya ve Avrupa şampiyonalarının da artık Türkiye'de yapılabilmesine fırsat sağlamış olacağız. Bu da hem spor turizmi açısından hem de Türk sporunun gelişimi açısından önemli bir katkı sağlayacaktır'' dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projeye destek vereceğini dile getiren Mengütay, şöyle devam etti: ''Bu konuyla ilgili gereken hassasiyet gösterilecektir. Zaten ilk adımları atıldı. Kanonun da merkezi olması ve daha önce başlatılmış çalışmanın sonuçlandırılması bakımından Sakarya pilot il. Sakarya dışında Samsun'da da çok güzel bir parkur yapımı söz konusu. Antalya ve Muğla Köyceğiz'de de parkur yapımıyla ilgili çalışmalarımız var. Dünya ve Avrupa şampiyonalarının hatta olimpiyatların bile düzenlenebileceği bir parkura, Sakarya bölgesinde bu yıl içinde kavuşmuş olacağız.'' Bugüne kadar parkur yapılmamasının büyük bir eksiklik olduğuna dikkati çeken Mengütay, uluslararası organizasyonların gerçekleştirilmesi durumunda, parkurun ekonomik getirisinin de fazla olacağını dile getirdi.
Mengütay, plan ve projelerin gerçekleştirebilmesi durumunda İstanbul'da yapılması planlanan 2020 Olimpiyatları'nda da Türkiye'nin kanoda madalyalar alabileceğini kaydetti.
 
Editör: Haber Merkezi