İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonun organizasyonuyla düzenlenen ‘Türkiye Muhtarları El Ele Projesi’ açılış toplantısı Samsun’da gerçekleşti ‘Türkiye Muhtarları El Ele Projesi’nin tanıtıldığı toplantıya katılan Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem yaptığı değerlendirmede, başlatılan proje ile muhtarların bölgelerinde daha etkin görev yapacaklarını söyledi.

KATILIMCI DEMOKRASİYE DESTEK
İlk toplantısı Samsun’da gerçekleşen ‘Türkiye Muhtarları El Ele Projesi’nin amaç ve hedefleri hakkında bir açıklama yapan Başkan Erdem, “Projenin konusu muhtarlarımızın orunlarının tespit edilerek çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla yapılacak toplantılar neticesinde sonuçları rapor haline getirerek paydaşlara sunmaktır. Projenin amacı ise katılımcı demokrasinin desteklenmesi muhtarlar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi bölgesel farklılıkların azaltılması ve muhtarların bölgeler arası sosyo kültürel diyaloglarının kurulması için hazırlanmıştır.
Genel anlamda; Türkiye’de görev yapan muhtarların görev yaptıkları bölgelerde etkin muhtarlık yapmaları, mahallelerinde ortaya çıkan sorunları çözüme ulaştırmaları, yetkinliklerinin artırılması; insan kaynakları ve kurumsal kapasitelerinin güçlendirerek, Siyasal, politik yaşamda daha etkin yer almaları amaçlanmıştır.
Özel anlamda ise, muhtarların işbirliği ve örgütlenmesini sağlayarak; bölgelerindeki deneyimlerini birbirleriyle paylaşmaları ülkemizin kültürel zenginliklerini tanımaları amaçlanmıştır...
Bizler de iki gün süren toplantıya Sakaryalı muhtarlarımızı temsilen başkan yardımcılarımızla beraber katılarak görüşlerimizi ifade ettik” diye konuştu.

DİĞER İLLERDE DE DEVAM EDECEK
Toplantıların önümüzdeki aylarda diğer İllerde de devam edeceğini belirten Başkan Erdem, “Bu toplantıların muhtarlık camiamıza hayırlı olması dileğiyle; projeye destek veren İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü Muhtarlık işleri Daire Başkanı ve yetkililerine, Organizasyonu sağlayan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ve Yönetim Kuruluna, Bu programda bizleri çok güzel şekilde ağırlayan ve ev sahibi Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk Muhtarımıza, yönetim kuruluna ve şahıslarında Tüm Samsunlu muhtarlarımıza şahsım, yönetim kurullarım ve Sakaryalı muhtarlarım adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi