Akyazı Kuzuluk’ta faaliyet gösteren aynı zamanda Toyota yedek parça tedarikçisi olan Yazaki Fabrikası'nda çalışan işçiler, ücretlerinde iyileştirme isteyerek fabrika önünde protestolar düzenlemişti. İşçiler Mudanya'daki fabrikada sendika olduğunu ve oradaki fabrikadaki işçilerin daha iyi ücret aldığını belirterek sendika eylemleri yapmıştı.

Türk Metal sendikası da protestolarda Yazaki çalışanlarıyla sendikalaşma konusuna destek vermişti. 

Günler süren mücadele ve talep sonrası Yazaki'de sendika sorunu çözüldü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yapılan yetki tespit başvurusunu açıkladı. Bakanlık, sendikanın toplu iş sözleşme imzalama yetkisinin Türk Metal Sendikası'nın olduğunu duyurdu.

Türk Metal Sendikası Sakarya Şube Başkanı Olcay Meriç sosyal medyadan duyurdu;

ZAFERLE SONUÇLANDI

Türk Metal Sendikası Sakarya Şubemize bağlı YAZAKİ OTOMOTİV işyerimizde Sürdürdüğümüz örgütlenme çalışmaları tamamlanarak Yetki Tespitimiz sendikamıza ulaşmıştır. Büyük Türk Metal Ailesine katılan YAZAKİ OTOMOTİV çalışanlarımıza ve Teşkilatımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu süreç de bizlerden desteğini esirgemeyen Genel Başkanımız Pevrul KAVLAK'a, Genel Başkan Yardımcımız Halil Faki ERDAL’a ve Genel Merkez Yöneticilerimize Sakarya Şube Yönetimine Ve Temsilci Arkadaşlarıma teşekkür ederim. Yaşasın Onurlu Mücadelemiz..Bir Değil,On Değil, Yüz Değil, Bin Değil,
 

Editör: Haber Merkezi