ASKON Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97.yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Tumbaz mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tarihi, şan ve şerefle dolu yüce ulusumuzun, yedi düvele karşı göğsünü siper edip, istiklal mücadelesini vererek kurduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, 97. yıldönümünü, büyük bir coşku içinde, gururla kutluyoruz.

Cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde; eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiş olan Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük, güçlü, demokratik ve laik bir sosyal hukuk devleti olarak pek çok ülke için örnek ve model bir devlet olmuştur. Dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olma yolunda emin adımlarla yürüdüğümüzü ve yürümeye devam edeceğimizi unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek, şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor; ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını yürekten kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi