AZİZ YILDIRIM’IN ZİYARETİ
Sakarya Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun rahatsızlığı dolayısıyla Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Erkal Etçioğlu, geçtiğimiz günlerde Serdivan’a gelerek Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile yaptığı görüşmenin sebebini sordu. Etçioğlu’nun sorusunu cevaplayan Başkan Alemdar, Serdivan’a her gün bir yatırımcı geldiğini belirterek, “Özellikle gölün kuzey kısmı ile alakalı süreci biliyoruz. Özellikle 2003 yılındaki bakanlar kurulu kararı ile ilgili gölün durumunu biliyoruz. Niyetimiz kullan-koru dengesini sağlamak. Şu anda onların (Aziz Yldırım) talebi kürekçilerle ilgili bir tesis yapmak. Bu tesisle ilgili imar kanununa uygun, göl içmesuyu havzasına uygun bir çalışmaları var, bizde Sapanca Gölü kritelerine uyup uymadığı ile ilgili bir çalışma yapuıyorız. Hukuka uygunsa, bize zarar vermeyecekse ve Sakaryanın da menfaatine olacaksa ona göre başlayacaklardır” ifadelerini kullandı.

‘MİLLET AYA GİTTİ ABİ’
Kürek meselesinin olimpiyat sporu olduğunu da söyleyen Etçioğlu, söz konusu projenin İstanbul’da yapılması muhtemel bir olimpiyat projesi içerisinde de yer alması gerektiğini söylerken Başkan Alemdar, Sapanca Gölü’nde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Galatasaray’ın birer tesisi bulunduğunu belirterek, “Esas düşüncemiz de bizim bu Sakarya Nehri kenarındaki Kumköy’de daha önce kum ve çakıl alınmış olan göletler var, o göletlerde çalışmalar devam ediyor, kürek ve yelkenlinin bu bölgedebüyümesi için bir çalışma var” diye konuştu. Bu esnada izleyici bölümünde yer alan isminin Hasan Okan olduğu öğrenilen bir vatandaş söz almak istediğini söyledi. Başkan Alemdar’ın meclis dışına söz verilmediğini belirtmesine rağmen vatandaş Okan, “Söğütlü’ye hiçbir yatırım olmuyor, en büyük şikayetçi benim. Bütün encümeninizden de şikayetçiyim, tuvaletiniz var mı koskoca 2 bin kişinin içinde, tuvaletiniz var mı Allah aşkına, Söğütlü’de de aynı sorun burada da, millet ay’a gitti abi! Yapmayın gözünüzü seveyim” diye tepki gösterdi.

BAŞKANA YETKİ VERİLDİ
Hasan Okan isimli vatandaş dışarı çıkarıldıktan sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 1’den 33’e kadar olan İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen maddeler komisyonlardan geldiği şekilde kabul edilirken, 34’ten 65’e kadar olan gündem maddeleri görüşülmek üzere İmar ve Şehircilik Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. 66’ncı madde ile Serdivan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir alan cami yapılabilmesi için oy birliği ile dini tesis alanına çevrilirken, 67’nci madde ile Ferizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) taşınmazların (Araziler) kamulaştırılabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Büyükşehir Belediye Encümenine o birliği ile yetki verildi. 68’nci madde ile belediye sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere sürücüsüz araç kiralama, mezarlıkların bakım ve onarımı için hizmet alımı işi için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na oy birliği ile yetki verilirken, 69’ncu madde ile Büyükşehir Belediyesi Proje ve Etüt Şube Müdürlüğü’nün ismi Yol Yapım Şube Müdürlüğü olarak değiştirildi.

RAYLI 5’TE 1 DAHA UCUZ
70 ve 71’nci maddeler oy birliği ile Hukuk Komisyonuna havale edilirken, 72’nci madde ile Kaynarca içerisinde yeni hat kurulması ve Kaynarca’da askıda bulunan 5 adet ‘M’ (Minibüs) plakanın çalıştırılması, araç başına hat katılım bedeli belirlenmesi için ilgili komisyona havale edildi. Yurt dışı proje ve çalıştay gezisi için 2 belediye çalışanına görevlendirme ve harcıray verilirken, 74’ncü maddede ‘2018 Mali Yılı Performans Programı’ görüşüldü. Söz konusu maddede yeniden söz alan MHP Grup Başkan Vekili Erka Etçioğlu, “Belediye hizmetleri ile ilgili belediye sarayının yapılması yine hedefler arasında yok, Sakarya’nın en büyük karar organı alan Sakarya Büyükşehir Belediyesine yeni bir belediye binası yakışır, yer konusu da malum şu anda SASKİ’nin teknik birimlerinin blunduğu ağır bakımın yanındaki yer bina için uygun görülüyor, öyle benim aldığım bilgiler. Diğer tarafa geçtiğin zaman, raylı sistemi temcit pilavı gibi söylüyoruz, pek çok hatta ulaşımda zarar gözüküyor, motorlu araçlarla yapılan taşımanın maliyeti ile raylı sistem arasında 5’te 1 fark var” dedi.

‘TRAMVAYSIZ TEK ŞEHİR’
“Neden raylı sisteme geçmiyoruz halen anlamış değilim” diyen MHP Grup Başkan Vekili Erkal Etçioğlu, “ADARAY tarih oldu, bölgede tramvay yapmayan, raylı sisteme geçmeyen tek yer burası, İzmit yaptı, Düzce’de yapmak durumunda, yani raylı sisteme geçmeyen bir il merkezi yok şu anda, biz niye engeli kaldırmıyoruz bunun cevabını hala bulmuş değilim. Efendim ‘Proje karlı değil onun için yapmıyoruz’ o zaman ulaşımdaki otobüslerde karlı değil, bu sorunun cevabının teknik olarak verilmesi lazım. Ulaşım konusunda kuvvet çarpanı niteliğinde bir çalışma yok” diye konuştu. MHP’li Etçioğlu, otopark yapılmak üzere bazı okulların yıkılması ile ilgili geçmişte gündeme gelen projeye de değinerek, “Hani Atatürk İlkokuluyla ilgili o projeden bir ses çıkmış değil, hatta Dernekkırı’nda çeşitli okullara tahsisi için 250 dönümlük bir alan eğitime kazandırıldı ama bir aksaklık var” diye konuştu. “Biz çadırdan imparatorluk kurmuş bir milletiz” diyen Alemdar ise, “Önümüzdeki süreçte yapılır, biraz daha işimiz var” diyerek Etçioğlu’na cevap verdi.

Editör: Haber Merkezi