Polis Memuru Ünal, öğrencilere trafik kurallarına uyma, trafikte yaya önceliği, okul servis kuralları, güvenli oyun alanları, karşıya güvenli geçiş yerleri, emniyet kemerinin önemi, bisiklet ve kaykay kullanımı hakkında bilgiler verdi. Eğitim sonunda öğrencilere, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya imzalı “Ailenin Trafik Polisiyim” kimlik kartları ve düdük dağıtıldı; öğrencilerden ailelerini trafikte denetlemeleri istendi.

MÜFTÜ TÜRKOĞLU
Arifiye İlçe Müftüsü Mehmet Türkoğlu; “İnsan, en güzel şekilde yaratılan varlıktır. Yüce Allah Kur'an'da, "İnsanı en güzel şekilde var ettik" (Tîn, 95/4.) buyrulmaktadır. İnsan, aynı zamanda yeryüzünün efendisi ve yaratıcının halifesidir ki her şey onun için var edilmiştir. Alemlerin sultanı Peygamber Efendimiz , çarşı pazarın denetimi için hisbe teşkilatını kurdurmuştur. Kurulan bu teşkilatın görevlerinden biri de çarşının trafiğini düzenlemekti. Trafik kurallarına uymamak can, mal gibi değerlerin zarar görmesine sebep olmaktır.”

TEŞEKKÜR
Bu bağlamda çocuklarımıza küçük yaşta trafik bilincinin aşılanması çok önemlidir. Çocuklarımız trafik kurallarına uyumu, yaşam felsefesi olarak benimsemelidir. İnsanlarımıza trafikte empati kurma anlayışı telkin edilmeli, insanlara ve varlıklara zarar vermenin manevi sorumluluğu hatırlatılmalı ve yapılan her işin müspet ya da menfi ahirette bir karşılığı olduğu bireylere telkin edilmelidir. Böylesine güzel trafik faaliyeti için Sakarya İl Emniyet Müdürümüz Fatih Kaya’ya teşekkür ediyorum” dedi

Editör: Haber Merkezi