İş hukuku, maaş karşılığında çalışan işçi ve ona işverenin arasındaki ilişkiyi, haklar bütününü belirleyen hukuk dalıdır. İş hukuku ve bunun getirdiği iş kanunları, işçi ve işverenin haklarını belirleyen, işçi ve iş veren arasındaki ilişkiyi düzenleyen, ortaya çıkabilecek hukuki sorunları, uyuşmazlıkları düzenleyen kurallardır. İş hukukunun ve bunun getirdiği iş kanunlarının belirttiği hak ihlallerinde ister işçi ister işveren olarak hukuki yollara başvurabilir ve hakkınızı hukuki olarak alabilirsiniz. Herhangi bir konuda uğradığınız tüm haksızlıklarda Trabzon İş Mahkemesi olarak tüm dava sürecinde yanınızda olmakla beraber, müvekkillerimizi muvaffak edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın.

İş Mahkemesi Avukatı Nedir?

İş mahkemesi avukatı, kısaca iş avukatı, işçi- işveren arasındaki ilişkiyi hakları koruyan çerçevede düzenleyen iş hukukunun, bu çerçevede herhangi bir hak ihlaline uğranması durumunda başvurulan kurumdur. Herhangi bir hak ihlalinde açılan davanın yürütülmesi sürecinde yer alan bu alanda uzmanlaşmış avukattır. Dava takip sürecinin haricinde danışmanlık hizmetleri de bulunmaktadır. Biz de Trabzon İş Mahkemesi Avukatı olarak tüm bu sorunlarla ve dava süreciyle ilgilenmekteyiz. Danışmanlık kısmına gelince; diyelim ki işçisiniz ve iş vereniniz herhangi bir konuda hakkınızı gasp ediyor. Bu durum karşısında açılabilecek davalar ve süreçleri hakkında iş mahkemesi avukatına danışıp, bilgi almanız mümkündür. Trabzon İş Mahkemesi Avukatı olarak danışmanlık da vermekteyiz. İş avukatı genel olarak aşağıdaki sıralayacağımız işlere bakmaktadır;

-İşçinin uğradığı mobbing ve kötü niyet davasının takibi,

-İşçinin uğradığı iş kazası sonucu açılmış davaların takibi,

-İşçi ve iş yeri güvenliği konusunda yasal mevzuat çizgisinde bilgilendirme yapılması,

-İşçi- işveren arasında hazırlanmış olan hizmet sözleşmelerinin ayarlanması.

Gibi iş hukuku çerçevesinde gelişmiş olan tüm davalara bakmaktadır.

İş Mahkemesinde Gözlemlenen Dava Türleri Nelerdir?

İş mahkemelerinde birçok dava gözlemlenmektedir. Bunları sıralayacak olursak;

-İşçilerin yıllık izin ücreti alamaması üzerine açılan davalar,

-İşçilerin iş kazası sonucu açmış olduğu davalar,

-İşçilerin fazla çalışması akabinde fazla ücret alması gerekirken almadığı için açılmış olan davalar,

-İşçilerin mobbinge uğraması sonucu açılmış davalar,

-Kıdem tazminatı davaları.

Açılmış olan dava türlerini uzun uzadıya yazmak mümkün. Sizin de, ister işçi olun ister işveren olun uğradığınız herhangi bir hak ihlalinde hukuka başvurmanız gerekmektedir. Bu hukuki dava sürecinde Trabzon İş Mahkemesi Avukatı olarak yanınızda olacağımızı bildirmek, ve böyle bir durum sonrasında ihtiyaç halinde bizimle iletişime geçebileceğinizi söylemek isteriz.

Editör: Haber Merkezi