Arifiye ilçesindeki fabrika yerleşkesinde düzenlenen programda konuşan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ. Genel Müdür ve CEO'su Toshihiko Kudo, iftar davetlerine katılan herkese teşekkür etti.

"YÜCE BİR AY"
Tüm katılımcıların ramazan ayını kutlayan Kudo, ''Ramazan ayının çok yüce bir ay olduğuna inanıyorum. İnsanlar bir araya geliyor ve yardıma muhtaç olan kişilere yardım ediliyor. Biz de bu iftar yemeğini düzenlemekten çok mutluyuz." diye konuştu.

"KAPASİTEMİZİN TAMAMINI KULLANIYORUZ"
Kurumun faaliyetlerinden bahseden Kudo, ''C-HR modelimizin yanı sıra yeni Corolla'nın seri üretimine bu yılın ilk aylarında başladık. Bu iki modelle kapasitemizin tamamını kullanıyoruz. Sadece ihracat yaptığımız pazarlarda değil Türkiye iç pazarında da yeni Corolla'ya çok ilgi gösteriliyor.  Amacımız özellikle yüksek ihracatımızla sağladığımız katkıyı korumak ve üretim ve mühendislik kabiliyetlerimizi arttırarak Japonya dışındaki diğer deniz aşırı Toyota fabrikaları arasında en iyilerinden biri olarak kabul edilen kalite seviyemizi korumak.'' şeklinde konuştu.

"TOYOTA'NIN AYRI BİR YERİ VAR"
Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir de ramazan ayının faziletini birlik ve beraberlik içerisinde yaşadıklarını söyledi. Kentin birçok yönüyle övündüklerini ifade eden Nayir, ''İlimizin birçok yönüyle övündüğümüz gibi faaliyetlerin yanı sıra adımızı 148 ülkeye yayabilen Toyota'nın da ayrı bir yeri var.  Üretimi ve üretimdeki kalitesiyle Sakaryamıza kıymet katan bir yapı olan Toyota bizim için de bir övünç kaynağı. Aynı zamanda 5 bin 800 çalışanıyla da önemli bir istihdam oluşturuyor. İlimiz adına önemli yatırımlardan biri." ifadesini kullandı.

KATILANLAR
Programa, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Vali Yardımcısı ve Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı ile yöneticiler ve çalışanlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi