22 Nisan 2022'de Sakaryalı inşaat firması Ada Grup tarafından onarımı bitirilerek Sağlık Müdürlüğüne teslim edilen hastane binası, yan tarafına 2 bin metrekarelik yeni bir ek poliklinik binası planlanınca açılamamıştı. Açılış için ek binanın bitirilmesi beklenen hastane binasını ihalesini kazanan Ankaralı müteahhit firması nihayet bitirdi.

Hastane poliklinik ek binası içerisindeki mekanik ve elektronik ünitelerin test edilmesinin ardından herhangi bir olumsuzluk görülmediği taktirde binanın gelecek hafta ortasında Sağlık Müdürlüğüne geçici kabulünün yapılacağı da gelen haberler arasında.

Daha önce Sakarya Toyota-Sa Hastanesi olarak adlandırılan binanın tabelası ve ismi de değişti. Sabancı Vakfı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, mevcut hastanenin bakım ve onarımları ve 2 bin metrekarelik yeni bir ek bina karşılığında hastanenin ismi Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi oldu.

Yapılacak yeni bina ile renovasyonu yapılan mevcut bina birbiriyle aynı görünümde olarak yapıldı.

Öte yandan 5 yıl önce renovasyona başlanacağı için eski adı ile Altınova Hastanesi olarak bilinen Serdivan Muhsin Yazıcıoğlu bulvarında bulunan binanın ise SEAH Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı ek bina olarak kullanılması düşünülüyor.

Editör: Haber Merkezi