Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, 18 Eylül’de (yarın) başlayacak eğitim öğretim dönemi nedeniyle toplu taşımada yapılan düzenlemeleri açıkladı. Öğrencilerin okullarına hızlı, güvenli ve huzurlu bir şekilde ulaşmaları için gerekli çalışmaların gerçekleştirildiğini aktaran Pistil, yeni dönemde tüm öğrencilere başarılar diledi.

SEFER SAATLERİ
Pistil, “Belediye otobüs seferlerimizden Kampüs bağlantılı olan 4, 19K, 21A, 21B, 22A, 22B ve 26 numaralı hatlarımızda sefer sayılarını arttırdık. Yaz döneminde 56 olan günlük çalışan araç sayımızı, kış dönemi için 70 olarak planladık. 18 Eylül Pazartesi günü itibariyle geçerli olacak sefer saatlerine sakus.sakarya.bel.tr adresinden ulaşılabilir. Ayrıca belirlediğimiz seferler için 3 adet nöbetçi araç ile yoğunluk durumunda öğrencilerimizin sorun yaşamamasını sağlayacağız” dedi.

ULAŞIM İÇİN KART54
“Öğrencilerimizin daha konforlu ve ekonomik ulaşım için Kart54 başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Öğrenci kartları için kişiselleştirmeler Yenicamii, Orta Garaj ve Kampüs ofislerimizde yapılmaktadır. Bu süre zarfında yaşanacak yoğunlukların önüne geçmek amacıyla Kampüs’te ek stand açacağız. Bilindiği üzere okulların açıldığı ilk gün, trafik sorunun daha çok yaşanıyor. Bu konuda zorunlu kalmadıkça trafiğe çıkılmaması, alternatif güzergahların kullanılması, toplu taşımanın tercih edilmesi ve trafik işaret ve işaretçilerine uyulması hususu önem arz etmektedir. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi