Sakarya Büyükşehir Belediyesi koronavirüsle mücadele için yeni bir uygulamayı daha hizmete sunmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda toplu taşımada geçerli olan Kart54’lere HES kodu özelliği getirilecek. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, gerekli testlerin yapıldığı ve Kart54 sistemine entegre edilecek HES kodu uygulamasının kısa süre içerisinde başlayacağı dile getirildi. 

----


HES KODU TOPLU TAŞIMAYA ENTEGRE OLUYOR
Konuyla ilgili Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan şu açıklama yapıldı: “İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün ‘Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması’ konulu genelgesinin ardından çalışmalarımıza başladık ve kısa süre içerisinde HES kodu uygulamasını toplu taşımaya entegre ediyoruz. Bulaşma riskinin azaltılması, hastalık tanısı konulan kişiler ile temaslı durumundaki kişilerin tespit edilmesiyle izolasyona tabi tutulmasını sağlamak için faaliyete alacağımız HES kodu uygulaması toplu taşıma araçlarımızda da olacak.”
HES KODU NASIL ALINIR?
HES kodunun nasıl alınacağına yönelik paylaşılan bilgilerde ise, “Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilerek 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur. HES kodu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden de alınabilir. SMS ile ise HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır” ifadelerine yer verildi.

----


HES KODU KART54’LERE NASIL TANIMLANIR?
HES kodunun KART54’lere tanımlanmasının da çok kolay olduğuna yer verilen açıklamada, “SAKUS Mobil, Sakarya Ulaşım Mobil uygulamaları üzerinden aynı zamanda sakarya.bel.tr adresinde bulunan linke tıklayarak tanımlama işlemlerini yapabilirler. Vatandaşlarımız HES kodu tanımlaması yapılabilmesi için; SAKUS ve sakarya.bel.tr adresinde bulunan yönlendirme linklerine tıklayarak HES Kodu Kayıt Formuna ulaşabilir ve tanımlama işlemini gerçekleştirebilirler. HES Kodu Kayıt Formunda vatandaşlarımız T.C Kimlik No, Ulaşım Kart Numarası, HES Kodu, Telefon Numarası ve E-mail gibi bilgileri girmeleri gerekmektedir. Kart54 numaralarını bilmeyen vatandaşlarımız yine aynı yönlendirme linkinde yer alan Ulaşım Kart Numarası Sorgulama Formunu doldurarak kart54 numaralarını kolayca öğrenebilirler” denildi.

Editör: Haber Merkezi