ARTAN BAKIM ONARIM MASRAFLARI VE ZAMLAR
Başkan Demir, esnafın masraflarının arttığını belirterek: “Artan parça bakım, onarım masrafları ve akaryakıt zamları esnafın işlerini durma noktasına getirmiştir. Sene başında 6,58 TL olan mazot bugün itibariyle yüzde 75’e varan zamlarla 12,00 TL civarındadır.”

“ESNAFIMIZ EVİNE EKMEK GÖTÜREMEZ HALE GELMİŞTİR”
Esnafın aracına yakıt alamaz hale geldiğini söyleyen Demir, “Bakım masrafları, yedek parçalara ve lastik fiyatlarına yüzde 200’lere varan amortisman giderleriyle esnafımız karşı karşıya kalmıştır. Esnafımız bırakın kar etmeyi evine ekmek götüremez ve araçlarına yakıt alamaz hale gelmiştir. Zaten Pandemi döneminde ağır yaralar alan toplu taşıma ve servisçi esnafı bu artan maliyetler karşısında ayakta duramamaktadır. Sabah evinden çıkan esnafımız o gün ne kazanacağım diye düşünecekken aksine bu akşam günü ne kadar zararla kapatacağım diye düşünür oldu.”

“ZAM TALEBİMİZ YETERSİZ SEVİYEDE KALMIŞTIR”
“Servisçi esnafı ile ilgili her okul sezonunda aldığımız zamlı tarifelere bu sene bir ilk olarak Aralık ayında ikinci bir zam talebi ihtiyacı ortaya çıktı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına ve Üst kuruluşumuz Esnaf Odaları Birliğine yüzde 50 zam talep ettik. Bugün geldiğimiz noktada başvuruda bulunduğumuz zam talebimiz yetersiz seviyede kalmıştır. Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından talebimiz Aralık ayında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) getirilmemiştir.”

"BU ÇIĞLIĞA KULAK VERİLMESİ ELZEMDİR"
“Halk otobüsçülerde ise, indirimli kart, serbest kart ve 5 yaş üstü vatandaşlarımız için devletimizin vermiş olduğu bin TL’lik destek bu giderlerin karşısında yetersiz kalmaktadır. Bu konuları Pandemi döneminde Zoom üzerinden yapılan Telekonferanslarda iktidar ve muhalefet partilerin tüm Milletvekillerine sorunlarımızı yazılı ve sözlü olarak ilettik. Sorunlarımız tahammül edilemeyecek boyuta ulaşmıştır. Acilen yetkililerin bu çığlığa kulak vermesi elzemdir, dayanacak gücümüz kalmamıştır. “ ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi