Endüstriyel ve ticari sektörde tır yükleme rampaları, farklı şekilleri ile bulunmaktadır. Belirli yükleme rampaları kullanım şekline göre değişse de, bazıları ise çalışma şekillerine göre isimlendirilmektedir.

Tır Yükleme Rampaları Nedir?
Tır yükleme rampaları, tır içerisine ürün ya da herhangi bir mal yüklenileceği sırada kolay bir şekilde yüklemenin gerçekleşmesi adına tercih edilen rampalardır. Rampalar ürün yapısına ve kullanılacak alana göre değişkenlik gözetir. Aynı zamanda ürünün ağırlığına göre de rampalar farklılık sağlar. Firmamızla irtibata geçtiğiniz takdirde kullanım alanına en uygun tır yükleme rampaları hakkında bilgi edinilebilirsiniz.

Tır Yükleme Rampaları Çeşitleri

Genel olarak kullanılan 4 ana tır yükleme rampaları şu şekildedir;

* Menteşeli rampa

* Teleskopik rampa

* Dik rampa

* Ve son olarak seyyar rampa

Menteşeli rampa 6 ton kapasitesinden başlayarak, yaklaşık olarak 15 ton kapasitesine kadar buna bir rampadır. Flap mesafesinin yetersiz olduğu alanlarda tercih edilen bir rampa çeşididir.

Teleskopik rampa, mesafenin yetersiz olduğu aşamalarda tercih edilen bir rampa çeşididir. 6 tondan başlayarak 12 ton kapasiteye kadar rampa bulunur.

Dik rampa çukur detayının problem olacağı alanlarda tercih edilen bir rampa çeşididir. Özellikle yapı olarak dengesiz alanlarda, dik rampa dengeyi sağlamak adına tercih edilir. 6 ton kapasitesine kadar bulunan bir rampa çeşididir.

Seyyar rampa isminden de anlaşılacağı gibi ahırlarda hayvan yükleme için tercih edilen bir rampa çeşididir. Herhangi bir alana konumlandırarak, kullanılabilir. Bu yüzden seyyar rampa şeklinde isimlendirilmiştir.

Yükleme Rampaları Genel Yapısı

Rampalar, yükleme yapma ya da araç içerisinde ürün yerleştirileceği takdirde kolay kullanım özellikleri ile bulunmaktadır. Rampalar gövde, platform, motor, piston ve flap olarak ayrıştırılır. Burada özellikleri açısından kullanılan alanlarda tercih edilmektedir. Rampayı oluşturan bölümlerin düzenli olarak bakımları yapılmalıdır. Bakımları yapılmadığı takdirde rampa yükleme esnasında problem oluşturur. Tır yükleme rampaları konusunda kaliteli ve aynı zamanda ilerleyen süreçlerde sorun oluşturmayacak ürünleri aradığınız zaman focuskapi.com firmamızla gerekli irtibat kanalları üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Ürünlerimiz her bütçeye uygun aynı zamanda donanımlıdır. Ürünle ilgili detaylı bilgi almak istediğiniz takdirde firmamıza müracaat edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi