Düşman işgali altındaki ülkemizin, Atatürk ve silah arkadaşları tarafından düşman işgalinden kurtarılarak, Türk ulusu için yeni bir dönemin başlatıldığına dikkat çeken TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanıyla demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin temellerinin atıldığını kaydetti. 
Türkiye genelinde 9 gazeteciler federasyonu ile bu federasyonlara üye 90 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek kuruluşunun oluşturduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun, cumhuriyetin temel değerlerinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda üzerine düşen görevi, sorumluluk bilinci içinde yerine getirdiğini vurgulayan Kolaylı, açıklamasını şöyle tamamladı; 
“Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nu oluşturan Türkiye genelinde temsil ettiğimiz 20 bin meslektaşımız, başta ifade ve basın özgürlüğü olmak üzere cumhuriyetin tüm kazanımlarının yılmaz savunucusudur. Demokrasiden ve özgürlüklerden taviz verilmeden her gün daha iyiye ulaşmak için çalışıyoruz. Bize bu gücü veren Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyor, meslektaşlarımın ve Türk ulusunun Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi