Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca, terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında "terör örgütü üyesi" oldukları iddiasıyla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen HDP Sapanca İlçe Başkanı E.T., HDP Adapazarı İlçe Başkanı M. H.S., üniversite öğrencileri M.O., M.N.A. ile Z.K., M.G., K.K. ve M.S.Ç. adliyeye getirildi. Şüpheliler, savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "silahlı terör örgütü" üyesi oldukları iddiasıyla tutuklandı.

Sakarya'da terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alınmış, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.

ze:12.0pt;font-family:"Times New Roman","serif"'>Emniyetteki işlemleri tamamlanan üç şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye getirildi. Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden H.B. ile C.V.Y. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı, H.Y. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla salıverildi.

Editör: Haber Merkezi