“Vatanı vatan yapan millettir. Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyetini büyük bedeller ödeyerek kurdu. Atalarımızın kanlarıyla sulanan bu vatan toprağı ve bağımsızlık için her yurttaşımız canını, kanını son damlasına kadar vermeye hazır olduğunu bütün cihana gösterdi. Dün ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek canını ortaya koyanların torunları olarak bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi için bedel ödemekten, mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.”
“Bağımsızlık fikrinin taçlandığı Cumhuriyetimizin 96. Yılında gelişmiş bir ülke olma yolundaki çabamıza engel olmak için ihdas edilen kirli oyunlar ve terör göstermektedir ki, İstiklal Savaşı; çapı ve yöntemleri değişse de devam etmektedir. Yüce Türk milletinin, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışacağız. Geleceğe büyük bir ümit, inanç gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Cumhuriyet ile açılan bu yolda ülkemizi dünyanın sayılı ekonomilerinden bir tanesi yapmak için çalışmaya devam edeceğiz.”
"Tarihimizde yaşadığımız tecrübelerimizi değerlendirdiğimizde, bugün yaşanan sorunları ve krizleri aşabilmenin yolunun birlik, beraberlik ve çok çalışmaktan geçmekte olduğu aşikârdır. Belirlenen hedeflere ulaşmak ve ülkemizde kalıcı istikrarı sağlayabilmek adına, ülkemize ve kendimize güvenmeli, daha fazla çalışmalıyız. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok önem vermek durumundayız. Terörle mücadelede tek yürek tek ses olarak Çanakkale ruhunu tekrar yaşıyoruz”. 
“Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu topraklarda yaşama imkânını sunabilmek ve canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yâd ediyorum. Cumhuriyetimizin 96. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı dileğiyle... Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun”

Editör: Haber Merkezi