Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Milli Birlik ve Düşünce Derneği (MBDD) merkez binasında düzenlenen söyleşide, Dernek Başkanı Erdem Ercan ve dernek üyeleriyle bir araya geldi.

SİYASETİN DIŞINDA
Başkan Av. Abdurrahim Burak, “Bizim tek duruşumuz var. Sakarya Barosu siyasetin dışındadır. Bizim bir tek gözlüğümüz vardır; o da hukuktur. Bunun dışında başka bir gözlüğümüz yoktur. Hiçbir partiye yakın da değiliz, uzak da değiliz. Elbette bir görüşümüz var ama bunun baro ile ilgisi yoktur” ifadelerini kullandı.

EN DOĞRU ADRES
Söyleşide Sakarya Adliyesi sorununa da değinen Başkan Burak, “Adliye sadece şehir merkezine hizmet eden bir adliye değil, aynı zamanda ağır ceza merkezidir. Ağır ceza merkezi olduğu zaman sizin adalete erişim açısından daha da detaylı düşünmeniz gerekir. Tüm ilçeleri baz alarak ortak bir nokta bulmak ve adliyeyi oraya yapmak gerekir. Adalete erişimde vatandaşın o adliyeye ulaşımı en masrafsız, en hızlı ve en kolay noktada konuşlandırmanız gerekiyor. Bunun en doğru adresi de tabii ki merkezdir. Bizim de çalışmalarımız bu yönde” dedi.

Editör: Haber Merkezi