TARLADA UYGULAMALI EĞİTİM
Çiftçiye verdiği eğitim ve danışmanlık destekleriyle tarımın ve üreticinin yanında olan Hendek Belediyesi, pandemi nedeniyle ara verilen saha eğitim programlarına yeniden başladı. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler ve sektörde faaliyet gösteren yerel firmaların teknik ekipleri, Dikmen Mahallesinde üreticiyle buluştu. Hasadın bitmesinin ardından fındık bahçesinde verilen eğitimde Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Recep Ali Aydın, tarımda profesyonelleşmenin önemine vurgu yaptı.

TARIMSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ
Aydın, “Başkanımız Sayın Turgut Babaoğlu tarımı ve üreticiyi önemsiyor, destekliyor. Bu sebeple yoğun bir faaliyet dönemi yürütüyoruz. Sahada aktif bir şekilde olacağız. Hendek Belediyesi olarak her zaman yanındayız. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün kapılarını sizlere sonuna kadar açıktır. Her konuda sorunlarınızı aktarıp danışabilir, destek alabilirsiniz. Sizin için uzman ekiplerimizle görevimizin başındayız” diye konuştu.

ÜRETİMDE YENİ TEKNİKLERİ GELİŞTİRELİM
Hendek’te 145 bin dönüm arazi üzerinde fındık üretimi yapıldığına dikkat çeken Aydın, “ Bu işin birincisi Türkiye’dir. Üretim ve kalitede fındıkta dünya lideriyiz. Ama bakın geliyor elin yabancısı burada model bahçeler oluşturup bizim çiftçimize akıl veriyor. Bu düzen artık değişmelidir. Üretim tekniklerini, geleneklerini değiştirmek zorundayız. Fındık üretiminde en iyisini yapmak artık tercihimiz değil, zorunluluğumuz olmalı” ifadelerine yer verildi.

ÇİFTÇİ DAHA ÇOK KAZANSIN SÖZ SAHİBİ OLSUN
Çiftçilere tarlada verilen uygulamalı eğitimde konuşan Aydın sözlerini şöyle tamamladı; “ Biz çiftçimizle organize olup bu düzeni değiştirmek, gelişmek istiyoruz. Burada tek amacımız üreticimiz yani sizler daha çok kazanın, ülkemiz kazansın. Bu memlekete katma değer sağlamak için el birliğiyle mücadele etmek zorundayız. Yeni teknikleri, modelleri uygulayıp geliştirelim. Biz bunları uygulamada sizin yanınızdayız. Eğitimlerimiz hız kesmeden devam edecek” dedi. Çiftçiler eğitimden memnun ayrılırken, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi