New Holland, Erenler’de fabrika kurmak için kazılara başladı. Belediye bunu müjde diye duyurdu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin ise tarım arazilerinin korunmasını isteyerek, “50 yıl sonra tarım alanı açmak için şehri taşımak zorunda kalacağız” dedi.
Türk Traktör, Erenler’de birinci sınıf tarım yapılabilecek 220 dönümlük araziyi satın alarak, traktör fabrikası için kazıya başladı. Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, 2013 yılı sonuna kadar üretime geçilmesi beklenen fabrikanın bin 700 vatandaş iş sahibi olacağını belirtti.

Sanayiciyle geliştirilen sosyal diyaloglar sayesinde yatırımların Erenler’e geldiğini belirten Başkan Öztürk, “Bu tip yatırımlar ile sadece Erenler değil, Sakarya da cazip bir yatırım merkezi haline gelecektir. Erenler olarak öncü olmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum” dedi.

Sakarya 50 yıl
sonra taşınacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin ise tarım arazilerinin üzerinde fabrika kurulmasına karşı olduklarını belirtti. Keskin, tarımın her yerde kurulamayacağını ancak fabrikanın her yere inşa edilebileceğini vurguladı. İnsanlara iş verecekleri iddiasıyla tarım alanlarının yok edildiğini vurgulayan Keskin, “50 yıl sonra bu şehirde yeniden tarım alanı açmak için bütün şehri daha eğimli yerlere taşıyacağız. İki defa masraf yapmamak için tarım ve enerji kaynaklarımızı korumalıyız” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi