TAHRİP EDİLİYOR
Serdivan Beşköprü’de bulunan Ayasofya ile yaşıt Justinianus Köprüsü, bin 500 yıl öncesini bugüne taşıyor. Türkiye’nin en önemli tarihi eserlerinden biri olan köprü, bakımsızlık yanında bazı kendini bilmez vatandaşlar tarafından tahrip ediliyor.

DUYARSIZLIK
Beşköprü mahallesi 527.Sokak sakinlerinden Bahattin Şafak ve Necdet Akın, “Bazı kişiler tarihi köprüye zarar veriyor, taşlara yazılar yazıyor, hatta taşları yerinden söküyor. Bizler bundan utanç duyuyoruz. Millet olarak tarihe duyarsız kaldığımızı görmekten utanıyoruz” dedi.

ÜLKENİN MESELESİ
Köprünün taşları üzerine yazılan yazıların her geçen gün arttığını ve hiçbir temizlik çalışması yapılmadığını söyleyen Şafak ve Akın, “Özellikle rica ediyoruz. Bu durum ilimizin, hatta ülkemizin meselesidir. Tarihimizin korunmasını istiyoruz” dedi.

TURİSTLER BİLE TEPKİLİ
Bin 500 yıllık tarihi köprüye gelen yerli ve yabancı turist sayısının her geçen gün arttığını belirten mahalle sakinleri, bu önemli eserin korunması ve restorasyonunun yapılması için yetkililere seslenerek, “Turistler bile bakımsızlık karşısında şaşırıp kalıyor” diye konuştu.

“UTANIYORUZ”
Bin 500 yıldır ayakta duran eserin tahrip edilmesinin kabul edilebilir olmadığını söyleyen Şafak ve Akın, “Bu duyarsızlıktan bizler utanıyoruz” dedi. Mahalle sakinleri ayrıca, madde bağımlılarının köprü çevresini geceleri mesken tuttuğunu da sözlerine ekleyerek önlem alınmasını istedi. 

Editör: Haber Merkezi