Müftü Güneş, “Yıllardır yapımı çeşitli sebeplerden dolayı tamamlanamayan Müftülük sitesine ait kaba inşaatın yapımı için müftülük tarafından çalışma başlatılmış, öncelikle hali hazırdaki binanın durumu değerlendirilmiş ve gerekli mercilerle görüşülerek binanın durumu gözden geçirilmiştir. Çalışmalar sonucunda inşaatın beton değerlerinin özelliğini yitirdiği ve beton içerisinde  bulunan demirlerin çürümeye başlamış olduğu tespit edildiğinden dolayı yıkılmasına karar verilmiştir.”

KURAN KURSU DA OLACAK

“Müftülük sitesine ait tek katlı kaba inşaat yıkılmış ve binanın tekrar yapılabilmesi için çalışmalar hızlandırılmış, ilçemizin tarihi dokusuna uygun bir proje hazırlanmıştır. Hazırlanan proje Anıtlar Kurulu’nun onayına sunulmuş ve Anıtlar Kurulu’nca da onaylanmıştır. İçerisinde Kur'an kursunun da bulunacağı okuma salonu ve konferans salonu gibi birçok hizmetin verileceği hizmet binamız şekillenmeye başlamıştır.”

TEŞEKKÜR ETTİ

Müftü Güneş açıklamasının son bölümünde, “Müftülük Hizmet binası ile ilgili bizlere yardımları bulunan ve projemizin bu aşamasına gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. İlçemize daha iyi hizmet vermek için çok amaçlı Müftülük Sitesi ve Kuran Kursunu bir an önce tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi