Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanındaki etkinliğe Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Taraklı Kaymakamı Okan Dağlı, Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Korkmaz, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Sakarya Aşçılar Pastacılar Derneği Başkanı Hatice Akman, komşu İlçelerin Belediye Başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da bir gösteri sundu.

ÖNEMLİ ETKİNLİK
Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştirerek Sakarya adına attıkları bu ilk adımda kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ettiklerini söyleyen Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Hatice Akman, Türkiye’nin her yerinden şefler ve öğrencilerle çok güzel bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederken, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz de Taraklı’da düzenledikleri bu ilk yarışmanın geleneksel hale gelmesi için her türlü gayreti göstereceklerini, turizmin bir ülkenin en önemli tanıtım alanı olduğunu ve bu alan içerisinde beyaz kelebekler dedikleri aşçıların da çok önemli görevler üstlendiklerini belirtti. İlçede düzenlenen yarışmanın çok büyük bir önemi olduğunu belirten Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Korkmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 vizyonunda yer alan; mesleki eğitimin geliştirilmesi adına sektörler arası işbirliğinin güçlendirilerek öğrencilerimizin mesleklerinde başarılı olmaları konularını önemsediklerini ve bunu gerçekleştirmek için de büyük gayret göstereceklerini ifade etti.

KÜLTÜR ZENGİNLİĞİMİZ
Vali Ahmet Hamdi Nayir, ise şunları söyledi: “Taraklı bir kültür şehridir. Tarih ve kültür de bu toprakların en vazgeçilmezi olduğundan, atalarımızdan bize miras kalan bu cennet vatanı korumak için güçlü olmamız gerekiyor. Bu gücü koruyabilmek için de, kültür olarak güçlü olmamız gerekiyor, insan yapısı olarak güçlü olmamız gerekiyor. Binlerce yıllık bir birikimin sonucu olarak oluşturduğumuz bu kültür, yeni nesillere de doğru bir şekilde aktarılmalı ve iyi muhafaza edilmelidir. Bu coğrafyayı en iyi şekilde koruyup kollamamız, kültür zenginliğimizi ayakta tutmamız ile mümkün olacaktır, aksi takdirde bize fazla görülen bu topraklardan sökülüp atılmak istendiğimizi en yakın örnekleriyle de yaşayıp gördük. Bu gücümüzü muhafaza etmek için herkese düşen önemli görevler vardır.”

KUPALARI VERİLDİ
Türkiye geneli liseler arasında düzenlenen yemek yarışmasında ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen 10 Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kurulan mutfaklarda ağız tadına hitap etmeye ve ilk sıralara girmeye çalıştılar. Jüri üyelerinin tüm yemekleri tadarak puan verdiği yarışmada dereceye girenlere ödülleri ve kupaları Vali Ahmet Hamdi Nayir ve protokol üyeleri tarafından verildi. Yarışmaya destek ve katkı sunanlara çeşitli hediyelerin de verildiği Gala Gecesi toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi