Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Taraklı ve Geyve’nin yüksek kesimlerinde yer alan 33 mahalle için hayata geçirilen projede 900 metre rakımda çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Dr. Rüstem Keleş, “45 milyon lira değerinde yatırım yaparak Taraklı ve Geyve ilçelerimizin yüksek kesimlerinde yer alan 33 mahallemiz entegre bir içmesuyu ağı kuruyoruz. Ekiplerimiz Taraklı’ya bağlı Avdan bölgesinde, 900 metre rakımda çalışmalarını sürdürüyor. Proje ile ilçelerimizin en yüksek noktalarına kadar daha sağlıklı ve daha bol içmesuyu ulaştırmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

900 METREYE KALİTELİ SU
Projenin gelecek nüfus projeksiyonlarının dikkate alınarak hazırlandığını dile getiren SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “İki ilçemizde 33 mahallemiz için 165 kilometrelik yeni bir içmesuyu hattı inşa ediyoruz. 10 bin nüfusun içmesuyu ihtiyacını karşılayabilecek bir çalışma yapıyoruz. Ekiplerimiz 3 farklı noktada çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan yüksek kalitede borulardan oluşan hatlar inşa edilirken bir yandan da son derece modern 8 adet içmesuyu depomuz yükseliyor. Projemizi etaplar halinde tamamlayarak kısım kısım mahallelerimize daha kaliteli içmesuyu vereceğiz” ifadelerini kullandı.

10 BİN NÜFUS İÇİN
Dr. Rüstem Keleş, “Proje ile Taraklı ve Geyve’de yaşayan vatandaşlarımız en az 100 yıl içmesuyu anlamında hiçbir sıkıntı yaşamayacaklar. Şuanda söz konusu 33 mahallemizde yaklaşık 6 bin vatandaşımız yaşıyor. Geleceğe dönük olarak planlanan projemiz ise 10 bin nüfusun içmesuyu ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hazırlandı. İnşallah hızlı bir şekilde hattımızı devreye alarak vatandaşlarımıza doğal, arıtılmış ve el değmemiş yeraltı sularını vatandaşlarımızın musluklarına ulaştıracağız. İleriki yıllarda hattımız Ballıkaya Barajı ve Akçay Barajı ile entegre olabilecek. Taraklı ve Geyve ilçelerimizin yüksek kesimlerinde yer alan 33 mahallemize dünya standartlarında sağlıklı, bol ve kesintisiz içmesuyu ulaştıracağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi