SİTE İCRALIK OLMUŞ KAYYUM ATANMIŞTI

Geyve ilçesinde 1988 yılında S.S. Geyve Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi tarafından temeli atılarak 2004 yılında kurulan Küçük Sanayi Sitesi 2005 yılında faaliyete başladı. Ancak Sanayi Sitesi, yapım esnasında Halk Bankası’ndan çekilen kredinin geri ödemesinde aksaklıklar yaşayınca icraya düştü. Oluşan borçlar nedeniyle sanayi satışa çıkarıldı.

TOPLAM BORÇ 9 MİLYON TL OLDU

2014 yılında sanayinin İcra müdürlüğü tarafından ilk satışı ertelenirken esnafın 9 milyon TL’yi bulan borcu ödemesi imkansız hale geldi. Geyve Esnaf ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Bulur, sanayi sitesindeki esnaflarla bir araya gelerek bu sıkıntıyı aşmaya çalıştı.

HASAN ALİ ÇELİK’İN GİRİŞİMLERİYLE

Daha önce bir çok başkan ve yönetimi değişen kooperatife 2017 yılında başkan seçilen Gürsel Işık, tapu sorununa çözüm yolunda bir çok adım attı. Son gelişmelere göre Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Yardımcısı Ak Parti Sakarya eski Milletvekili Hasan Ali Çelik’in konuyla ilgili bilgilendirilmesiyle, Çelik’in çalışmaları sonucu sorun çözüme kavuşturuldu.

SANAYİCİNİN KABUSU SONA ERDİ

100 dükkanı kapsayan Geyve Küçük Sanayi Sitesi’nde şimdi geri ödemesini tamamlayan tüm esnaf ve sanatkârın dükkanlarının tapuları sorunsuz bir şekilde teslim ediliyor. Yıllardır çözülemeyen tapu sorunu nedeniyle kâbus dolu günler yaşayan sanayiciler şimdi elde ettikleri tapuları ile rahat bir nefes aldı.

BAŞKAN IŞIK’TAN TEŞEKKÜR

Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Gürsel Işık, tapu sorunun çözümüne katkı veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Yardımcısı Hasan Ali Çelik’e, SESOB Başkanı Hasan Alişan’a, Geyve Esnaf Odası Başkanı İsmail Bulur’a ve kayyum heyeti başkanı Av. Mehmet Delier’ teşekkür etti. Başkan Işık, “Büyük sorun olan tapu teslimlerinin gerçekleşmesi sanayicimizi büyük ölçüde rahatlattı. Bu sorunun çözümüne destek veren herkese tüm sanayicilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

‘Sanayicimize faydalı olmak görevimiz’

Geyve Küçük Sanayi Sitesi’ndeki tapu sorunun çözümünde büyük destekleri bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Yardımcısı Hasan Ali Çelik, “Sanayicimizin faydalı hizmetler vermesi için onların yanında olmak ve desteklemek birinci derecede görevimiz” dedi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, “Bizim birinci derecede görevimiz sanayicimize esnafımıza faydalı olmak. Onların sorunların çözmek, sanayi yatırımlarını artırmaktır. Üretim alanlarını daha nitelikli hale getirmek. Kooperatifler marifetiyle, kıt imkanlarla yapılan sitelerimizin en faydalı hizmetleri vermesini arzu ederiz” dedi.

HER ZAMAN DESTEKÇİYİZ

Çelik, “Esnaf ve sanatkarımızın başarılı çalışmalarını ilimizim tüm siyasi aktörleri ve çözüm ortakları ile bakanlığımızın öncülüğünde çözüyoruz. Yasal zemin içinde yapılan tüm başarılı çalışmaları destekliyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi