Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirme kararından sonra tepkiler hala daha sürmeye devam ediyor.

Mitingde konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bu yol yanlış bu yoldan vazgeçin” diyerek hükümeti uyardı. Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal ise “Bu bir peşkeşdir. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

“NE DEDİNİZDE YAPMADIK”
Mitingin açılışında konuşan Tank Palet Fabrikası’nda örgütlü Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Yaşar Yavuz, “Bize neyi yapın dediniz de biz yapmadık.  Milli Tankımız olan Altayı yapın dediniz de biz yapamadık mı? Memurlar, işçiler, mühendisler olarak bilgi birikimimizi başka ülkelerle paylaşmak istemiyoruz. Tank palet vatandır, tank palet namustur. Türkiye uyuma fabrikana sahip çık” dedi.

“MÜCADELEMİZ PEŞKEŞE KARŞI”
Daha sonra meydanı dolduran on birlere seslenen Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, “Burada çok önemli işlere imza atan Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli fabrikası, özelleştirme adı altında peşkeş çekiliyor.  Bize söylenen işçinin bir kaybı olmayacak. Biz işçinin kaybı ile ilgili mücadele vermiyoruz. Mücadelemiz buranın peşkeş çekilmesi. Mücadelemiz bu.

“SAVUNMA MİLLİDİR MİLLİ KALACAK”
Hiçbir özel kuruluşta olmayan tezgahlarımız var.  Bugün tersanelerimiz konuşuluyor, bugün başka şeyler konuşuluyor. Savunmamızı başka ülkelere ihale ediliyor. Savunma millidir milli kalacak. Bizim mücadelemiz tabiki buruda çalışan tüm katmanlar için. Ama şuan yaptığımız tek mücadele bukadar alt yapısı olan bir işyerinde asla ve katta fabrikanın devletin elinden çıkmaması” diye konuştu.

“KEŞKE O KAYNAĞI YAPMASAYDI”
Milletvekillerine katılım ve destekleri için teşekkür eden Bozal, “ Onlar sağ olsunlar yaklaşık 1 aydır meclis gündeminde tuttular, tutmayada devam ediyorlar. CHP burada daha önce geldi 30 milletvekili ile yürüdü. Bugün aramızda İYİ Partili çok sayıdra milletvekili de var. 15 Temmuzu bu siyasiler çok net biliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız burada yapılan 140  Obüs kaynrağını yapıyor, keşke yapmasaymış. Çok az bir yatırımla burasını uçururuz diyor, BMC’ye peşkeş çekiyor.

“HESABI SORULACAK”
Bizim Erzurum, Diyarbakır, Erzincen, İzmir, İstanbul’dan yurdun dörtbir yanında üyelerimiz geldi. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum.  Bunun hesabını zamanı gelince Sakarya halkı da, Türk halkıda soracaktır” dedi.

Türk-İş Genel Başkanı  Ergün Atalay, “ Memleket isterim”  şiiri ile konuşmasına başladı.
“Vur vur inlesin Ankara dinlesin”  sloganları ile şiiri sık sık kesilen Atalay, “Türkiye’nin doğusundan, batısına, güneyinden, kuzeyine binlerce Türk-İş üyesi bu alana geldi. Türkiye bu alanda, hoş geldiniz sefalar getirdiniz” sözleriyle , meydanı dolduran on binleri selamladı.  “Sakarya seninle gurur duyuyor” sloganları meydanı inletti.

“BU DEVLETİN EMRİNDEYİM DEDİM”
Ben işçiyim sözleri ile konuşmasına devam eden Atalay; “Bulunduğunuz bu alanda bundan 50 yıl önce ayağında lastik ayakkabı ile dolaşan Recai’nin oğluyum ben. 15 Temmuz sonrası bu alanda  70 bin kişiye Tür-İş adına seslenmiş, Türk- İş bir milyon işçisi, 4 milyon ailesi ile bu devletin , bu ülkenin emrinde demiştim.

“BAS BAS BAĞIRIYORUZ DUYMAMAZLIKTAN GELİYORLAR”
Değeli dostlar 15 Temmuz’ da da, 28 Şubat’ta da Türk-İş daima demokrasinin yanında oldu. 12 ay çalışıyoruz, 11 ay maaş alıyoruz. EYT ilgili sıkıntımız var, bas bas bağırıyoruz duymamazlıktan geliyorlar. 85 bin taşyerondan geçmeyen arkadaşlarımız var. Devletin bütün kademeleri söz verdi hala tık yok. Sabırla sabırla neticeyi bekliyoruz.

PEŞKEŞE HAYIR
Bundan 1 ay evel ayın 19 Aralık’ta  bir resmi gazete yayınladı. Tank Palet’in özelleş tirmeye açılacağı yer aldı. Diyorlar ki bunun adı özelleş tirme değil. Özelleştirme değil de nedir? Anlayan varsa biri anlatsın” diye sordu. Atalay’ın bu sözleri  “Peşkeşe hayır” sloganları ile desteklendi.

HARB-İŞ’İN EMRİNDE
“Bizden ne istiyorsanız Türk-İş üyesi 1 milyon işçi Harb-İş Sendikası’nın emrinde” diyen Atalay, “Kafası ile vucudu ile emrinde.Bu fabrika  Milli Savunma Bakanlığı’nın emrinde kalsın.  TC Devletinin emrinde kalsın. Tek kalemiz bu. Harb iş işçisi milli savunma bakanlığının personeli olsun. 

“PATRON BİZ OLALIM”
Biz Altay Tankı’nın en güzelini bu fabrikada yaparaz. Özel sektör niye gelsin. Biz patron olalım onlar bizim yanımızda çalışsınlar ‘Savunma millidir, milli kalmalı’  Yabancı sermayeye karşı değiliz,  Almanya tankı verdi, paleti vermedi. Amerika uçağı verdi, permvaneyi vermedi. Kafanızı kaldırın dünyaya bir bakın. Amerika, Rusya,. Cin güç gösteriyor. Savunma sanayide gücü olanlar güç gösterir. Biz nezaman savunma sanayinde yüzde yüz milli olursak o zaman güçlü oluruz. Özelleştirme ile güçlü olunmaz” dedi.

“BU YOL YANLIŞ YOL”
Atalay, “Bu alana Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen kadreşlerim , bu karda kışta  köfte yemeye gelmedi. Buradan haykırmaya geldiler.  ‘Bu yol yanlış, bu yoldan vazgeçin’ diye.  Türkiye’nin sesine kulak verin, yarın çok geç olur” şeklinde uyarıda bulundu.

“UYUYO NUMARASI YAPIYORLAR”
“Uyuyanı uyandırırsınız ama uyuyo numarası yapanı uyandıramazsınız”  sözleri ile konuşmasına devam eden Atalay, siyasilere ve sesini çıkarmayan sendikacılara seslendi; “Uyuyo numarası yapan siyasetçiler,  sendikacılar var. Onları uyandırmak için kulaklarına su kaçıralım. Benim bu ülkeye borcum var. Menim bu işçilere borcum var, benim bu alanda olanlara borcum var, benim Sakaryalılar’a borcum var, benim aileme borcum var.

MİLLİ BİR MÜCADELE
Bügün buradaki müceadelemiz, vatana sahip çıkma, millete sahip çıkma mücadelesi. Bu mücadele milli bir mücadeledir” dedi.

AK PARTİ YUHLANDI
Atalay, Sakarya’dan CHP Gurup Başkanvekili, MHP Grup Başkanvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İYİ parti milletvekili  olduğunu hatırlatırken, meydanı dolduran onbinler AK parti Genel Başkan Yardımcısı ismini yuhladı.

Önümüzdeki 31 Mart yerel seçimleride hatırlatan Atalay, meydanı dolduran işçi ve vatandaşları oy istemeye gelen adayları uyarmaları konusunda da tembihledi.

Meydanı dolduran onbinler “Tank Palet kalemiz, kalemizi vermeyiz” sloganları attı.  Atalay’ın konuşmasının ardından miting sona erdi.

Editör: Haber Merkezi