Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait, Milli Savunma Bakanlığına tahsisli Arifiye’deki bin 804 dönüm yüzölçümlü Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü içerisindeki mal ve hizmet üretim birimlerinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verildi. Bu doğrultuda özelleştirme kapsamına alınan ve halk arasında Tank Palet Fabrikası olarak bilinen 1’inci Ana Bakım Fabrikası en geç 31 Aralık 2019 yılında özelleştirilecek.

31 ARALIK 2019
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı karar sonrasında BMC tarafından üretilmesi planlanan Altay Tankı’nın 1’inci Ana Bakım Fabrikası’nda üretileceği iddia edilirken yayınlanan karara göre; işletme hakkının verilmesi yöntemiyle gerçekleştirilecek özelleştirme işleminde Tank Palet 25 yıl özel sektör tarafından işletilecek. En geç 31 Aralık 2019’da özelleştirme işlemlerinin tamamlanması karara bağlanırken özelleştirme işlemine kadar işletmenin 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü tarafından yönetilecek

YENİ SAKARYA DUYURMUŞTU
Yeni Sakarya Gazetesi’nde 30 Ekim 2018 tarihinde Genel Yayın Koordinatörü Engin Arapoğlu’nun özel haberinde “İki fabrika BMC’ye” başlığıyla özelleştirme aylar öncesinden kamuoyuna duyurulmuştu. Özel haberimiz kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.  

İşte 30 Ekim 2018 Tarihinde yayınlanan Özel Haberimiz ;

Editör: Haber Merkezi