Sakarya İHH Başkanı Engin Sezer; “Dünyanın dört bir yanında yoksulluk, savaş ve doğal afetler sebebiyle milyonlarca insan kış aylarını zorlu şartlar altında geçiriyor. Soğuğun yanı sıra çocuk ve yetişkinler hastalıklar ile mücadele etmeye çalışıyor. Sığınacak sıcak bir yuvadan mahrum mülteciler için şartlar daha da zorlaşırken soğuktan dolayı ölümler meydana geliyor. Kış en çok küçücük bedenleri ile yaşama tutunmaya çalışan çocukları zorluyor. Onların geceleri daha sıcak bir yuvada sağlıklı bir şekilde uyumaları için eksiklerini tamamlamaya gayret gösteriyoruz” dedi.
Sezer; “Kış ayları Suriye’de çadırlarda çok zor geçiyor. Her yıl binlerce insan evlerini çatışmalar sebebiyle terk etmek zorunda kalıyor. Binlerce göçmen çıktıkları yolculukta hayatlarını kaybediyor. Geri kalanlar kışın dondurucu soğuğuyla yüzleşiyor. Kış, mülteci kamplarında soğuk, hastalık ve ölüm anlamı taşıyor.
Milyonlarca ihtiyaç sahibinin elbise, bot, battaniye ve gıdaya ihtiyacı var. Suriye’de gıdanın yanı sıra özellikle çadırları kısa bir süre önce sel basması nedeniyle acil olarak battaniye ihtiyacı baş gösterdi. Yeni bir yardım tırı göndermek için şu an battaniye kampanyamıza hız verdik. Kullanılabilir battaniye ya da battaniye ücreti ödeyerek hayırseverlerimiz destek olabilir. Bizler de bu desteklerinizi en hızlı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırabiliriz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi