AK Parti Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Halep'te Suriye ordusu ile Özgür Suriye ordusu arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda sivilin katledildiğini ifade ederek, Esad yönetiminin insan hayatına saygısının kalmadığını söyledi.
RAMAZAN’A BİLE SAYGI YOK
Üstün, 1 yılda 20 binden fazla Müslüman'ın öldürüldüğüne dikkati çekerek, ''Gözlerini kırpmadan Müslümanları öldürüyorlar. Suriye rejiminin İslam'a, ramazan ayına saygısı yok. Bu mübarek günlerde öldürmeye, yakmaya ve yıkmaya devam ediyorlar'' diye konuştu.
Yaşanan vahşete rağmen yabancı ülkelerin duruma sessiz kalmasını kahredici bir durum olarak nitelendiren Üstün, ''Bütün bu manzara karşısında insanlık, yıllardan beri oluşturduğu insani değerleri görmezden gelerek olayları seyrediyor. Biz biliyoruz ki bazıları kahrolası dış politika çıkarlarını gözettiği için böyle davranıyor. Yine biz biliyoruz ki bazıları kendi kör ideolojilerine bağlı oldukları için bu şekilde davranıyor. Bazıları, mezhep duygularıyla olanlara göz yumuyor'' diye konuştu.
KULLANIMI YASAKLANAN SİLAHLAR
Üstün, Suriye ordusunun Halep'te dünyada kullanımı yasaklanan misket ve parça tesirli bombaları kendi halkına karşı kullandığını ifade etti. “Hiçbir tarihte zalim diktatörler, bu savaşları kazanamamıştır” diyen Üstün, “Mazlum halk Libya'da, Tunus'ta, Mısır'da olduğu gibi Suriye'de de elbette galip gelecektir. Bu suskunluklarından tarih önünde mahcup olmamaları için artık herkes şapkasını önüne alıp düşünmelidir. Aksi takdirde yıllar sonra Halep'te olası bir katliamın anma törenlerine dahi katılacak gururu bulamazlar” ifadelerini kullandı.
REJİM AZINLIK OLDU
Suriye rejiminin ülkede azınlık konuma geldiğine dikkati çeken Üstün, şöyle devam etti: “Hala Suriye rejimini içeride ve dışarıda savunanların olması 21. yüzyılda utanılacak bir durumdur. Bir an kendimizi Suriye halkının yerine koyalım. Azınlığın da azınlığı bir rejim, vahşice tavırlarla halkını katlediyor. Böyle bir sistem sürdürülebilir olmaz. O bakımdan bir an önce daha fazla geç kalınmadan uluslararası toplum, buna müdahale etmelidir. İnşallah en kısa zamanda bu zalim savaş sona erer ve Suriye halkı daha iyi bir yaşama kavuşur.''
Üstün, Halep'te en ağır insan hakları ihlallerinin yaşandığını, saldırıları en ağır şekilde kınadıklarını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi