Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün, su kaynaklarının korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılması maksadıyla projeler üreten Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “DSİ ülkemizin kalkınmasının kilometre taşlarından olup bir markadır. DSİ’nin hizmetlerinden faydalanmayan tek bir vatandaşımız yoktur.

Su hayatın merkezinde olduğu gibi kalkınmanın da merkezindedir. Susuz bir kalkınmanın mümkün olmadığı aşikârdır.  Bu kapsamda sulama projelerimiz başta olmak üzere yatırımlarımızı en kısa zamanda tamamlayarak faydaya dönüştürmek, verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışmaktayız. DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız.” dedi.

SEZON BAŞLADI

Bu kapsamda Sakarya’da 29 Nisan’da başlayan sulama sezonunda toplam 54 bin dekar tarım arazisinin sulanacağını açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca; “Sakarya’da 54 bin dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım sayesinde 2022 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 570 milyon TL katkı sağlanmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Genel Müdür Akca, çiftçilere bol ve bereketli bir sulama sezon dileyerek, “DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmekteyiz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle de su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz.” dedi

Editör: Haber Merkezi