İŞKUR’un iş arama ve yönlendirmeye yönelik çalışmaları kapsamında üniversite öğrencileri Esentepe Kampüsü Teknoloji Fakültesi’nde bulunan İŞKUR hizmet ofisinden faydalanabiliyor.  Öğrenciler, kısa zamanda çalışabilecekleri iş yerlerinin tespit edilebildiği ofiste, iş başvuruları ve görüşmeleri konusunda da bilgilendiriliyor.
“İş kulüpleri projeleri” ile öğrencilere iş arama motivasyonu kazandırılırken, öğrencilerin kendi alanlarına göre iş imkanı fikrinin oluşturulması ve kişilerin özgüvenlerinin yükseltilmesi de hedefleniyor.
İş Kulübü’nde iş kulübü liderleri, öğrencilerin faaliyetlere etkin katılmaları sağlayarak katılımcıların kişisel mesleki becerilerini ve yeteneklerini keşfetmeyi amaçlıyor. Öğrenciler İş Kulübü’nde CV hazırlamak, mülakat tekniklerini öğrenmek, işveren beklentilerini tespit ederek, teorik ve pratik bilgilerle öğrencilerin istihdam edilmesi amaçlanıyor.
Teknoloji Fakültesi T2 Blok’ta bulunan iş-kur hizmet noktasında: İŞKUR destekleri (İşbaşı eğitim programı vb.), staj ve uygulama eğitimi yapılacak uygun işyeri bulunması, meslekler ve açık iş ilanları ile ilgili bilgilendirmeler ile kariyer günleri düzenleniyor.

Editör: Haber Merkezi