Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, yeni görevlendirmeleri imzaladı. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre 6 müdür görevine devam ederken, 6 müdür ise yeni görevlendirildi. Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, uygulamalı eğitime yönelik çalışmaları ekip ruhuyla gerçekleştireceklerini belirtti.

EKİP RUHU
Uygulamalı eğitimin Dünya’da ve Türkiye’de öneminin giderek arttığını belirten Rektör Mehmet Sarıbıyık, “Sakarya’da hayata geçirdiğimiz uygulamalı eğitim modelleri, Türkiye’nin birçok üniversitesinde örnek alındı. Biz doğru ve başarılı bu çalışmalarımızı yeni atamalarını yaptığımız müdürlerimizle daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. Müdürlerimiz, akademik ve idari kadrolarımızla uyumlu bir şekilde çalışarak yeni üniversitemizi Sakarya’daki tüm çevrelerle sağlam bağlar kuracak, uygulamalı eğitimi daha etkin bir seviyeye getirecektir.”

SAHADA OLACAĞIZ
Türkiye’ye örnek olan ‘bir dönem iş yeri eğitim modelinin ardından tüm fakültelere yönelik uygulamalı eğitimlerin üniversite ve sektör arasında bir sinerji oluşturduğuna dikkat çeken Rektör Mehmet Sarıbıyık, “Uyguladığımız modelle hem akademik çevre hem de iş çevresi eksikliklerini görerek iyileştirmelerine hız verdi. Sadece okul binalarında kalınmamalı, sahada olmalıyız. Müdürlerimiz ve akademisyenlerimiz de sahada olacak, idari personellerimizle uyumlu bir şekilde öğrencilerimize ve iş dünyasına katkılar sağlamaya devam edeceğiz.” dedi

MYO MÜDÜRLERİ
Arifiye Meslek Yüksekokulu’na Prof. Dr. Can Haşimoğlu; Sapanca Meslek Yüksekokulu’na Prof. Dr. Oğuz Türkay; Pamukova Meslek Yüksekokulu’na Doç. Dr. Fatih Sönmez; Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Kenan Göçer; Adapazarı Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi İsmail Gümüş; Akyazı Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi İhsan Küçükrendeci; Ferizli Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Aslan Çoban; Geyve Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Nermin Akyel; Hendek Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Nihat Kurt; Karasu Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Sedat Durmuşkaya; Kaynarca S.S. Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Bağcı; Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra Taşcıoğlu Baysal.

Editör: Haber Merkezi