Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde çalışmaları tamamlanan ‘Sakarya Stratejik Planı’ tanıtım toplantısı online olarak yapıldı. SATSO Başkanı Altuğ, “Plan, Sakarya’nın 2030 vizyonunu belirleyecek dedi

STRATEJİK PLAN TANITILDI
Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin liderliğinde Temmuz 2019 tarihinde çalışmalarına başlanan ‘Sakarya İli Stratejik Planı’ dün SATSO’da yapılan online toplantı ile tanıtıldı. SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Stratejik Plan çalışmasının Sakarya’yı geleceğe hazırlamak üzere 2030 vizyonuyla stratejik düzeyde hedeflerin ve projelerin belirlendiği bir “Stratejik Plan” oluşturma amacıyla yapıldığını belirtti.

SAKARYA’NIN 2030 VİZYONU
Başkan Altuğ, “Sakarya İli Stratejik Planı, 2030 projeksiyonu ile şehir için belirlenmiş gelecek vizyonlarından ve bu vizyonları başarmak üzere amaçlanmış olan stratejik hedeflerden, projelerden ve faaliyetlerden oluşmaktadır. Aynı zamanda Stratejik Yönetim Bilgi Sistemi ile desteklenen Stratejik Planın, tüm kurumlar kapsamında izlenmesi ve değerlendirilmesi sağlanmıştır. İldeki ilgili tüm kurum, kuruluş ve aktörlerin katılımıyla gerçekleştirilen bu projenin esas amacı; Sakarya İli ile ilgili orta vadeli stratejik hede erin ortaya konduğu, paydaşlar tarafından ortak akılla oluşturulan ve şehirle ilgili kararlara esas teşkil edecek nitelikte bir “Stratejik Plan” oluşturmanın yanı sıra birlikte çözüm üretme ve çalışma kültürünü güçlendirmektir” ifadelerine yer verdi. 

ONLINE TOPLANTI
SATSO’dan online yapılan ‘Sakarya İli Stratejik Planı’tanıtım toplantısına Stratejik Planlama Üst Kurulu: Sakarya Valisi Çetin Kaldırım, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatin Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı

Stratejik Planlama Proje Ekibi: Prof. Dr. Mustafa İsen, Dr. Öğr. Üyesi Tuba Canvar Kahveci, Dr. Öğr. Üyesi Nermin Akyel, Refik Özkorkmaz ile proje paydaşları ile basın mensupları katıldı.

Editör: Haber Merkezi