Sakarya Barosu tarafından düzenlenen Ruhsat Töreni’nde, staj dönemini başarıyla tamamlayan stajyer avukat Ayşe Nur Ataseven meslek yeminini ederek ruhsatnamesini aldı. Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak törende gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülkemiz için kimse soykırım ifadesini kullanamaz

Başkan Burak, “1700’lü yıllarda kurulmuş tarihi olmayan bir devlet 2000 yıllık tarihi olan bir devlete söz söyleme hakkını kendinde buluyor. İşin garip tarafı bu tarihi olmayan devlet kurulurken o dönemin biyolojik silahlarıyla 70 milyon insanı yok ederek kuruluyor. Bu devlet Suriye’de, Vietnam’da, Irak’ta binlerce insanın ölümüne sebebiyet vermiş ve yetmemiş bugün hala bütün terör örgütlerine silah temin ederek, terörü ve terörizmi desteklemektedir. Bizim ülkemiz gibi 2 bin yıllık tarihe ve onurlu savaş ilkelerine sahip bir ülkeye kimse soykırım ifadesini kullanamaz. Türk ordusu tarihinde hiçbir çocuğa, kadına el uzatmamış, hiçbir masuma zarar vermemiştir. Bir tane Türk askerinin bir kadına tecavüz ettiğini hiçbir yer yazmamıştır. Irak’ta Amerikan askerlerinin Iraklı kadınlara yaptıkları rezaletlerin, tecavüzlerin videoları hala gözümüzün önündedir. Myanmar’da yapılanlar, Hocalı katliamı aklımızdan hiç çıkmıyor. Sırplar tarafından Müslüman Boşnakların katliamını da unutamadık. Bugün eğer soykırımdan bahsedilecekse bir tane Ermeni yaşamıyor olurdu. Bu iddiayı ortaya atacak bir Ermeni bile olmazdı. Ülkemizde de Ermeni soykırımı vardır diyenlerin cezalandırılabilmeleri için derhal Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kanuni düzenleme yapılmalıdır” dedi.

Ülkemiz hukuki hiçbir sonuçla muhatap olmayacaktır

Burak son olarak, “ABD Başkanı’nın sözde soykırım ifadesinin hiçbir hukuki dayanağı ve değeri yoktur. Ülkemiz, bu sözde soykırım iddiaları ile ilgili elbette hukuki hiçbir sonuçla muhatap olmayacaktır. Birleşmiş Milletler Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları bunu ortaya koymaktadır” diye ekledi.

Editör: Haber Merkezi