Binaların dış cephelerinin görüntüsü her zaman önem arz etmektedir. Bunu bilen gayrimenkul sahipleri de en iyi görüntünün ortaya çıkması adına araştırmalarına hız kesmeden devam ediyorlar. Özellikle de son dönemlerde cephelerin estetik bir görünüme ulaşması adına ve dışarıdan içeriye sıvı maddelerin girmesini engellemek için söve adını veren cephe profillerinin kullanımı ön plana çıkmaya başladı. Kapıların ve pencerelerin kenarlarına dikey şekilde uygulanmaktadır. Pencerelerin kenar kısımlarına uygulanması aynı zamanda alanın zeminden daha yüksek bir boyuta ulaşmasını da sağlayacaktır. Uygulamanın yapılacağı yüzeyde en iyi sonuçların elde edilebilmesi adına dışa doğru şekilde işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

İnsanların tercihlerine göre özel olarak tasarlanılan ve ölçüleri alınarak ortaya çıkartılan söve, bununla beraber standart olarak da hazırlanmaktadır. Bu aşamada önemli olan şey, istenilen sonuçların tam anlamıyla ortaya koyulmasını sağlamaktır. Klasik tarzdaki söve modellerini kullanmak istemeyenler, bu aşamada https://www.pertekli.com üzerinden aradıkları sonuçları oldukça kolay bir şekilde bulacaklardır. Böylece hem işlevsel hem de estetik model arayışına giren herkes, aradığını bulma imkanına erişeceklerdir. Özellikle de kişiye özel olarak hazırlanılan söve modelleri ile beraber kullanıcılar çok daha ekonomik fiyatlara bulundukları mekanın çok daha etkileyici bir görünüme ulaşmasını sağlamış olacaklardır. Başta doğal taş olmak üzere alüminyum, mermer, metal, fibrobeton, beton, strafor, alikobant ve strafor poliüretan gibi materyallerden söve çeşitleri yapılabilmektedir.

Dış Cephe Söve Ürünleri

Birçok kişi için konu söve olduğu zaman akla öncelikli olarak pencereler için kullanılan ürünler gelebilir. Ancak dış cephe için kullanılan ve Fransız balkon olarak da adlandırılan ürünler de yine temelde söve olarak tanımlanmaktadır. Bu aşamada poliüretan söve, beraberinde getirmiş olduğu avantajları ile birçok kullanıcı tarafından tercih edilen ürünlerin arasında kendine yer bulmaktadır. Bu avantajların başında ise arzu edilen her türlü tasarım işlemini mümkün kılması gelmektedir. Dolayısıyla kişinin arzu ettiği söve tasarımını tasarımcı kendisi hiçbir sorunla karşılaşmadan gerçekleştirebilecektir. Son dönemlerde artık çalışmaların çok daha profesyonel bir şekilde yapılmasına imkan tanıyan programlar ile beraber ilk aşamada çizim işlemi gerçekleştirilmektedir. Daha sonrasında ise her türlü tasarımın yapılmasına uygun olan madde üzerinden kesim işlemine sıra gelmektedir.

Pencere Söve Ürünleri

Kullanıcıların merak ettikleri söve ürünlerinden bir diğeri ise pencereler için kullanılan ürünlerdir. Başarılı şekilde sonuçların elde edilmesi adına hazırlanacak sövenin pencerenin anatomisine uygun olması son derece önemlidir. Çünkü pencerenin dış cephe kaplamasının yapılması aşamasında her bir detayın üzerinde özenle durulmaktadır. Söve, direkt şekilde bütün pencere sistemini çevreleyecek ve destekleyecek bir yapıya sahiptir. Söve taçları pencerenin durumuna bağlı olarak yan ya da dikey eşikten meydana gelebilmektedir.

Dikey olan söve çeşitleri üst başlık pencere çerçevesindeki tepeyi oluşturan ana yatay kısımdır. Bu söve çeşidi aynı zamanda jamblar olarak da tanımlanmaktadır. L söve ise jambliner olarak tanımlanan bir üründür. Bir pencerenin çerçevesinin kenarlarına giden ve pencere kanadına oldukça rahat şekilde uyabilmektedir. Doğru şekilde ölçünün alınması ile beraber yapılacak işlemlerin sonrasında kapı ve cam gibi alanların duvarlardan ötürü zarar görmesinin önüne geçilmektedir. Pek çok kişinin yapılar ile alakalı en büyük şikayetlerinden bir tanesi, camlardan ve kapılardan içeriye sıvı girmesidir. Başarılı bir şekilde uygulanacak olan söve ile beraber bu sorunun ortadan kaybolması sağlanarak pencerenin korunmasına yardımcı olunur. Gerekli olan her bir adımın üzerinde durularak yapılacak olan çalışmalar ile beraber hem mekanlarda istenilen görüntü ortaya çıkacak hem de yapıdaki kapı ve pencerelerin üst düzeyde korunması sağlanacaktır. Söve hakkında detaylı bilgiye bu sayfadan ulaşabilirsiniz: https://www.pertekli.com/sove/

Editör: Haber Merkezi