SESOB Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen olağan genel kurulunda divan üyelerinin seçilmesiyle birlikte kongreye başlandı. Divan Başkanlığına SESOB Başkanı Hasan Alişan, başkan vekilliğine İbrahim Çokluk katipliğe ise Hüseyin Coşkunbilir, Nihat Özdemir ve Ahmet Atis seçildi. Divan üyelerinin seçilmesinin ardından kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Sonrasında ise geçen dönemde yapılan faaliyetler aktarılarak delegelere Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar odasının faaliyetleri ile ilgili bilgi verildi.
“AŞI OLMAYAN GELMESİN”
Sakarya Esnaf ve Sanarkarlar Birliği Başkanı Hasan Alişan, aşı olmayanların kongreye katılmaması çağrısında bulunarak, "Aşı olmayan arkadaşlar genel kurula gelmesinler. Hiç kimsenin sağlığı tehlikeye girmesin. Bizler kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşuyuz. Kanunlar neyse onu uyguluyoruz. Bizi tanımayan bize enişte demesin” dedi. 
“SON KEZ ADAY OLDU”
Oy kullanımına geçilmeden önce konuşma yapan mevcut başkan Turan Salihoğlu ise, "Oda dönemimin son düzlüğüne girdim. Bir daha aday olmayacağım. 4 yıl sonra bu işleri bırakacağım. Hepinize teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin" ifadelerini kullandı. Sonrasında ise mesleğinde başarılı olan üyelere plaket takdim edildi. Şevval Geçin

Editör: Haber Merkezi