30 BİN KİŞİ BEKLENİYOR
Konuşmasına Söğütlü Tarım Festivali’nin bu yıl farklı bir konseptte düzenleneceğini dile getirerek başlayan Başkan Genç, “Festivale bu yıl 30 bin kişinin ziyaret etmesini hedefliyoruz, 70 farklı firmafuara katılacak, Bu yıl tarım makinelerinin yanında otomobil tanıtımı da yapacağız. Geleneksel sanatlarımızdan olan ebru, kaligrafi, resim gibi faaliyetler de vatandaşlarımızasunulacak” ifadelerini kullandı.

400 PEHLİVAN KATILACAK
Söğütlü Er Meydanındaki güreşlere bu sene 21 Başpehlivan toplamda 400 pehlivanın katılacağını da söyleyen Başkan Genç, “Çeşitli etkinliklerle renklendirdiğimiz festivalimizde ödüllü yemek yarışmaları, ödülü hayvan yarışmaları, atçılık, okçuluk gösterileri halka sunulacak. Bu yıl halk oyunları gecesi planladık, değişik yörelerin halkoyunu ekiplerinin gösterileri, festivalimize farklı bir hava katacak” dedi.

FUAR ALANI İÇİN 100 DÖNÜM
Başkan Genç, “Sakarya’da en büyük eksikliğimizfuar alanı olmayışı. Biz bu konuda ilçemizde Karasu duble yolu üzerinde yaklaşık 100 dönümlük bir alan tespit ettik. Burayı fuar alanı olarak kullanmak için bakanlıklada gerekli yazışmaları yaptık, bakanlık onay verirse Büyükşehir Belediyesi ile Söğütlü Belediyesi işbirliğiyle ilimize bir fuar alanı kazandıracağız” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi