Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın TBMM'de İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk atmasıyla ilgili sosyal medya hesabından "Adamın dibiymiş. Zafer Işık, Anlayana anladığı dilden konuşmuş. Bu bir ecdat geleneğidir, elleri dert görmesin Müslüman, yeri ve zamanına göre hareket etmesini iyi bilendir. Pısırıklar, Zafer Bey Kardeşimin bu adam gibi tavrını görsün de örnek alsın İnşaAllah..." ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu'nun bu açıklamasına İYİ Parti cephesinden sert tepkiler geldi. Olayın yankısı sürerken İYİ Parti Sakarya Gençlik Kolları İl Başkanlığı, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Trabzon Milletvekilimiz Sn. Hüseyin Örs'e meclis çatısı altında fiziksel şiddet uygulayan Ak Parti Milletvekiline attığı tweet ile destek vererek tebrik eden Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ebubekir Sofuoğlu hakkına İYİ Parti Sakarya Gençlik Kolları İl Başkanlığı olarak başkanlığımızın önderliğinde suç duyurusunda bulunacağız."

Editör: Haber Merkezi