Başkan Sofu özellikle bu yıl içerisinde tadilat gören okulları ziyaret ederek okul müdürlerinden bilgi aldı. Başkan Sofu; “İlçemizde bin 282'si 1. sınıf olmak üzere toplam 16 bin 150 öğrencimiz ve 196' sı ilçemize bu yıl yeni atanan, toplamda 978 Öğretmenimiz 2018/2019 eğitim öğretim yılına başlamıştır. Yenilenen okullarımız ve eğitim kadromuzla çocuklarımız hak ettikleri en iyi eğitimi alacak.
Özellikle bu yıl gerekli tadilat ve onarımlar yapılan okullarımızı ziyaret ederek yapılan çalışmaları ve bazı eksiklikleri yerinde tespit edip en hızlı şekilde tamamlamaları için gerekli girişim ve takiplerini yapacağız. Milli eğitim Bakanımızın dediği gibi ‘Biz inşa ile ilgiliyiz, biz ihya ile ilgiliyiz. Yenilenerek dönüşmek peşindeyiz.
Biz değil, hepimiz olmalıyız anlayışıyla velisiyle, öğretmeniyle, siyasetçisiyle hepimiz olmalıyız ki eğitim sistemimizin olgunlaşması ve özümüzü eğitebilen özgü bir sistem haline gelmesini sağlamalıyız. Hepimiz geleceğimiz için sorumluluk alıp fedakârlık yapmalıyız. Yeni eğitim- öğretim döneminin hepimize hayırlı olmasını dilerim.”