Ozanlar Mahallesi çevre yolundu kullandığı TIR ile çarptığı otomobilde bulunan Behçet Ersoy(50) ve eşi Ümmühan Ersoy'un(43) ölümüne, çocukları Talha Yağız'ın (7) yaralanmasına neden olduğu ileri sürülen TIR sürücüsü H.Y.(44) hakkındaki iddianame tamamlandı. İddianamede, ölen otomobil sürücüsünün yol durumunu kontrol etmeksizin aniden sol şeride geçmek için kontrolsüz manevra yaparak doğrultu değiştirdiği esnada H.Y'nin kullandığı TIR'ın otomobilin sol tarafına temas ettiği, otomobilin TIR'ın sürüklenmesiyle orta refüjden havalanarak yolun karşı tarafından gelen başka bir otomobille çarpıştığı sonrasında da ters döndüğü belirtildi.
İddianamede, olay yerindeki akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarından alınan görüntülerin incelenmesi ve kaza tespit tutanağına göre, şüpheli H.Y'nin kazada şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak suretiyle ikincil derecede kusurlu olduğu kaydedildi.
Tutuklu bulunan H,Y. için taksirle iki kişinin ölümüne ve 1 kişinin yaralanmasına sebebiyet verdiği iddiasıyla 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen davanın duruşması önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak.
 

Editör: Haber Merkezi