2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı birinci kanaat dönemi sona erdi. İl genelinde 180 bin öğrenci karnelerini alıp yarıyıl tatiline çıktı. Resmi karne töreni Vali Hüseyin Avni Coş’un katılımıyla saat 11.00’de Serdivan Kuyumcular Gümüşçüler İlkokulu’nda yapıldı.

GELECEĞİN MİMARLARI
Karne dağıtımı öncesinde okulda kurulan Z kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Öğretmenliğin, geleceği inşa eden önemli bir meslek olduğunu vurgulayan Vali Coş, “Devletimizin sizlere sunamadığı çeşitli imkansızlıklar nedeniyle moral ve motivasyonunuzu kaybetmeyin. Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım gibi klasik bir anlayışa kapılmayın” dedi.

ÖĞRETMENLERE UYARI
Geçmişin imkansızlıklarına değinerek bugünün imkanlarını kıyaslayarak örnekler veren Vali Coş, “Sürekli değişim, dönüşüm içerisindeyiz. Ulaştığımız nokta varacağımız son nokta değil. Medeniyet bulvarında daha iyiye ve güzele ulaşmamız için millet olarak çok çalışmamız gerekir. İki günü eşit olan ziyandadır anlayışıyla çalışmamız lazım” diye konuştu.

“PASLANMAYIN”
Bazı öğretmenlerin şehrimizde yapılan kültür-sanat ve sosyal etkinliklere olan ilgisizliğini dile getiren Coş, “Kendimizi paslanmaya, yaşlanmaya karşı korumamız ve iyi yetiştirmemiz mevcut durumumuzu korumamız gerekir. Yenilik, değişim ve dönüşümü anlamayı ve bunu geliştirmemizi tavsiye ve temenni ediyorum” diye konuştu.

ANADİL VURGUSU
Vali Coş, “Anadilini iyi bilmeyen, konuşamayan öğrencinin yabancı bir dili öğrenmesi mümkün değil. Anadili iyi öğretmek lazım. Çocuklarımıza okulu sevdirmemiz ve geleceğe yönelik büyük ideallere hazırlamamız gerekir. Gelecekle ilgili sadece maddi kazanç değil, insana hizmet ekseriyetinde bir öğrenci bilinçlenmesi gerek” dedi.

ŞEHİDİN ADI OKULA
Vali Hüseyin Avni Coş’un basına yaptığı açıklamada İstanbul Kuyumcular- Gümüşçüler İlkokulu’na, İzmir’deki terör örgütü saldırısında şehit olan Polis Fethi Sekin’in adının verileceğini de açıkladı. 

KATILANLAR
Karne törenine başta Vali Avni Coş, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Okul Müdürü Abdulkadir Karaca, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi